Archieffoto Josh Walet

Boosterprik op vrije inloop voor 60+’ers in regio Hollands Midden

Het is voor 60+'ers in de regio Hollands Midden onder strenge voorwaarden mogelijk om een booster te ontvangen zonder afspraak. Er is namelijk meer capaciteit beschikbaar dan er afspraken gepland staan.

Dat meldt GGD Hollands Midden. Een kleine kanttekening: als je gebruik wilt maken van de vrije inloop, is er geen garantie dat er plek is om ook daadwerkelijk de boosterprik te zetten. “Hoeveel vrije plekken er beschikbaar zijn wisselt per dag. We kunnen daarom niet beloven dat je gevaccineerd wordt als je zonder afspraak langskomt.”

Op dit moment heeft de GGD Hollands Midden meer vaccin en personeel beschikbaar dan er afspraken staan ingepland. “Om geen tijd in deze boostercampagne te verliezen, hebben wij besloten de vrije tijdsloten onder strenge voorwaarden beschikbaar te stellen aan mensen die zonder afspraak langskomen.”

GGD Hollands Midden blijft dit vanaf nu aanbieden. Het is dus geen noodzaak om vandaag of morgen gelijk langs te komen. Er vindt een strenge selectie plaats aan de deur. Als je niet aan de voorwaarden voldoet word je weggestuurd. “Op het moment dat de vrije plekken bijna gevuld zijn beëindigen wij de rij. Mensen die nog staan te wachten worden naar huis gestuurd.”

Wat zijn dan de voorwaarden? Je komt alleen in aanmerking voor een boostervaccin op vrije inloop als:

  • Je geboren bent in of voor 1961;
  • Je laatste coronavaccinatie óf laatste coronabesmetting tenminste 6 maanden geleden is;
  • Je de grieppik tenminste 2 weken geleden hebt gekregen of pas over 2 weken krijgt;
  • Er nog plek is op de vaccinatielocaties. 

Let op: vrijdag 3 december zijn alle plekken voor de boostervaccinatie vol. De vaccinatielocaties in Leiden en Gouda zijn voor vrijdag 3 december dan ook gesloten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.