Archieffoto Josh Walet

Boosterprik op vrije inloop voor 60+’ers in regio Hollands Midden

Het is voor 60+'ers in de regio Hollands Midden onder strenge voorwaarden mogelijk om een booster te ontvangen zonder afspraak. Er is namelijk meer capaciteit beschikbaar dan er afspraken gepland staan.

Dat meldt GGD Hollands Midden. Een kleine kanttekening: als je gebruik wilt maken van de vrije inloop, is er geen garantie dat er plek is om ook daadwerkelijk de boosterprik te zetten. “Hoeveel vrije plekken er beschikbaar zijn wisselt per dag. We kunnen daarom niet beloven dat je gevaccineerd wordt als je zonder afspraak langskomt.”

Op dit moment heeft de GGD Hollands Midden meer vaccin en personeel beschikbaar dan er afspraken staan ingepland. “Om geen tijd in deze boostercampagne te verliezen, hebben wij besloten de vrije tijdsloten onder strenge voorwaarden beschikbaar te stellen aan mensen die zonder afspraak langskomen.”

GGD Hollands Midden blijft dit vanaf nu aanbieden. Het is dus geen noodzaak om vandaag of morgen gelijk langs te komen. Er vindt een strenge selectie plaats aan de deur. Als je niet aan de voorwaarden voldoet word je weggestuurd. “Op het moment dat de vrije plekken bijna gevuld zijn beëindigen wij de rij. Mensen die nog staan te wachten worden naar huis gestuurd.”

Wat zijn dan de voorwaarden? Je komt alleen in aanmerking voor een boostervaccin op vrije inloop als:

  • Je geboren bent in of voor 1961;
  • Je laatste coronavaccinatie óf laatste coronabesmetting tenminste 6 maanden geleden is;
  • Je de grieppik tenminste 2 weken geleden hebt gekregen of pas over 2 weken krijgt;
  • Er nog plek is op de vaccinatielocaties. 

Let op: vrijdag 3 december zijn alle plekken voor de boostervaccinatie vol. De vaccinatielocaties in Leiden en Gouda zijn voor vrijdag 3 december dan ook gesloten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.