Advertorial Politiek

Boris van der Ham naar Alphen voor thema-avond D66

Nu de afschaffing van het referendum bijna werkelijkheid is geworden, laait de discussie over democratische vernieuwing weer op. D66 Alphen aan den Rijn organiseert daarom op 4 juli aanstaande vanaf 20.30 uur een thema-avond over democratische vernieuwing met Boris van der Ham bij Brasserie De Burgemeester.

D66 staat van oudsher bekend als de partij voor democratische vernieuwing. Het afschaffen van het referendum lijkt tegenstrijdig met dat imago. Maar wat is de staat van onze democratie? Welke mogelijkheden zijn er om de democratie te vernieuwen, naast het referendum? Deze en meer onderwerpen komen aan bod. Daarnaast zal Boris iets vertellen over zijn boek 'De koning kun je niet spelen'.

Boris van der Ham is oud-Tweede Kamerlid voor D66 en een bekend voorvechter van democratische vernieuwing. Wie daar vragen of ideeën over heeft, is bij hem dus aan het juiste adres. De thema-avond is voor iedereen toegankelijk en aanmelden is niet nodig. 


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”