Advertorial Politiek

Boris van der Ham naar Alphen voor thema-avond D66

Nu de afschaffing van het referendum bijna werkelijkheid is geworden, laait de discussie over democratische vernieuwing weer op. D66 Alphen aan den Rijn organiseert daarom op 4 juli aanstaande vanaf 20.30 uur een thema-avond over democratische vernieuwing met Boris van der Ham bij Brasserie De Burgemeester.

D66 staat van oudsher bekend als de partij voor democratische vernieuwing. Het afschaffen van het referendum lijkt tegenstrijdig met dat imago. Maar wat is de staat van onze democratie? Welke mogelijkheden zijn er om de democratie te vernieuwen, naast het referendum? Deze en meer onderwerpen komen aan bod. Daarnaast zal Boris iets vertellen over zijn boek 'De koning kun je niet spelen'.

Boris van der Ham is oud-Tweede Kamerlid voor D66 en een bekend voorvechter van democratische vernieuwing. Wie daar vragen of ideeën over heeft, is bij hem dus aan het juiste adres. De thema-avond is voor iedereen toegankelijk en aanmelden is niet nodig. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.