European Conservation Center

Bouw Albaniana Collectie Centrum gaat na de zomervakantie van start

Vorig jaar werd bekend dat het European Conservation Center (ECC) in Alphen aan den Rijn een collectie centrum realiseert. Dit centrum krijgt de naam Albaniana Collectie Centrum. En de bouw laat niet lang meer op zich wachten.

Van particuliere kunst, museale collecties en archieven tot aan archeologische collecties. Het nieuwe Albaniana Collectie Centrum wordt een centrum voor het bewaren en behouden van waardevolle erfgoedcollecties voor de toekomst. De naam van het collectie centrum verwijst naar de vroegere Romeinse nederzetting, waar Alphen aan den Rijn tegenwoordig ligt.

Het nieuwe gebouw komt te staan aan de Gouwelandenlaan. Het zal als vervanging dienen voor de huidige vestiging van ECC in Zoeterwoude. Inmiddels is de bouwvergunning binnen. De bouw zal na de zomervakantie van start gaan.

ecc Albaniana Collectie Centrum 4.PNG

ecc Albaniana Collectie Centrum 2.PNG

ecc Albaniana Collectie Centrum 5.PNG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.