Alphens.nl

Bouw- en reconstructie projecten vertraagd wegens inflatie

Een somber vooruitzicht voor de bouwprojecten in Alphen aan den Rijn. De projecten worden vertraagd door inflatie, materiaal en personeel tekort. Het staatsbestuur stelt dat het bijna onmogelijk is om deze projecten te versnellen.

Volgens de antwoorden van het stadsbestuur aan CDA-raadslid Jeroen van Gool moeten we ons zorgen maken over de bouwprojecten. Vanwege de huidige inflatie ontstaat er een groot uitstel op initiële bouwprojecten. Van Gool geeft aan dat er berichten rond gaan in de CDA-fractie dat sommige projecten zelfs minstens 9 of soms 10 jaar later worden uitgevoerd.

Nauwelijks mogelijk projecten te versnellen

Het stadsbestuur erkent dat er weinig oplossingen mogelijk zijn om de projecten te bevorderen. De prijzen die voor de bouwprojecten staan vastgelegd komen nu hoger uit en daar hebben ze weinig invloed op. “Het budget waaruit de reconstructies worden behaald zijn niet meegestegen met de inflatie. Het is daarom onvermijdelijk om projecten door te schuiven, simpelweg omdat we met hetzelfde geld minder kunnen doen.” Naast het financieel gebied is er ook een groot tekort aan materialen en personeel bij aannemers en kabels-en leidingbeheerders.

Prioriteiten

Ook wordt er gekeken naar de prioriteiten binnen het meerjarenprogramma. “Wanneer bij een aantal projecten de technische noodzaak groot zijn, krijgen deze voorrang. En als er extra middelen beschikbaar komen voor het verbeteren van de openbare ruimte en het vervangen van riolering, kan er opnieuw gekeken worden naar de prioriteiten binnen het meerjarenprogramma.” Het stadsbestuur erkent vervolgens ook dat de betrouwbaarheid van de planning is verminderd. Het is het gevolg van verschillende financiële en organisatorische factoren die invloed hebben.

Beeldkwaliteit en leefbaarheid

Het stadsbestuur benadrukt dat de beeldkwaliteit en leefbaarheid mogelijk negatief beïnvloed zullen worden door de vertragingen in de projecten. Straten en gebieden zullen langer in een minder optimale staat blijven totdat de projecten kunnen worden uitgevoerd. Ondanks de vertragingen in de bouw- en reconstructieprojecten, blijven de buurten in de gaten gehouden voor regulier onderhoud. Indien er gebreken worden geconstateerd in de openbare ruimte, zullen deze worden hersteld.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.