Zijdekwartier architecten

Bouw seniorenwoningen Bospark start in voorjaar 2024

De Alphense wooncorporatie Woonforte bouwt in het Bospark twee nieuwe woongebouwen. Na de sloop van de huidige woningen zal vanaf het voorjaar van 2024 in twee fases gebouwd worden aan de nieuwe complexen.

Woonforte bouwt op de locatie bij het Bospark zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen waar bewoners prettig en veilig kunnen wonen. De woningen zijn bedoeld voor senioren. “Met deze huurwoningen krijgen senioren een groter aanbod van aantrekkelijke huurwoningen om uit te kiezen”, vertelt Woonforte. Daarnaast is de bouw van deze woningen goed voor de doorstroming op de huurwoningenmarkt. Als senioren gaan verhuizen en een (grote) eengezinswoning achterlaten, komen deze beschikbaar voor gezinnen.

Planning

Voordat de bouw kan beginnen moeten de huidige woningen, de huurbungalows, gesloopt worden. “Als voorbereiding op de sloop vinden hier de komende maanden een bodemonderzoek, archeologisch onderzoek en een asbestinventarisatie plaats”, legt Woonforte uit. Dit najaar zullen de huidige huurders van de  Magnoliastraat en Bosparkweg hun keuze maken voor één van de nieuwe appartementen.

In het voorjaar van 2024 zal gestart worden met bouwen. Er zal gewerkt worden in twee fases. Fase 1 is een gebouw met 67 energiezuinige en comfortabele appartementen en een ontmoetingsruimte. “Als alles volgens planning loopt, is eind 2025 fase 1 klaar.” Fase 2 is een gebouw met 68 appartementen. Deze bouw staat gepland voor 2026/2027.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.