Zijdekwartier architecten

Bouw seniorenwoningen Bospark start in voorjaar 2024

De Alphense wooncorporatie Woonforte bouwt in het Bospark twee nieuwe woongebouwen. Na de sloop van de huidige woningen zal vanaf het voorjaar van 2024 in twee fases gebouwd worden aan de nieuwe complexen.

Woonforte bouwt op de locatie bij het Bospark zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen waar bewoners prettig en veilig kunnen wonen. De woningen zijn bedoeld voor senioren. “Met deze huurwoningen krijgen senioren een groter aanbod van aantrekkelijke huurwoningen om uit te kiezen”, vertelt Woonforte. Daarnaast is de bouw van deze woningen goed voor de doorstroming op de huurwoningenmarkt. Als senioren gaan verhuizen en een (grote) eengezinswoning achterlaten, komen deze beschikbaar voor gezinnen.

Planning

Voordat de bouw kan beginnen moeten de huidige woningen, de huurbungalows, gesloopt worden. “Als voorbereiding op de sloop vinden hier de komende maanden een bodemonderzoek, archeologisch onderzoek en een asbestinventarisatie plaats”, legt Woonforte uit. Dit najaar zullen de huidige huurders van de  Magnoliastraat en Bosparkweg hun keuze maken voor één van de nieuwe appartementen.

In het voorjaar van 2024 zal gestart worden met bouwen. Er zal gewerkt worden in twee fases. Fase 1 is een gebouw met 67 energiezuinige en comfortabele appartementen en een ontmoetingsruimte. “Als alles volgens planning loopt, is eind 2025 fase 1 klaar.” Fase 2 is een gebouw met 68 appartementen. Deze bouw staat gepland voor 2026/2027.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.