Jan Snel

Bouw tijdelijke woningen Zaagmolenweg later van start

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn komen 91 tijdelijke woningen bedoeld voor spoedzoekers als jongeren, herstarters en statushouders. Het contract is ondertekend, maar de bouw start wel later dan gepland.

Woonforte bouwt op initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn 91 woningen aan de Zaagmolenweg. Donderdag 16 december ondertekenden wethouder Gerard van As en directeur-bestuurder van Woonforte Monique Brewster, het realisatiecontract. Zowel de gemeente als Woonforte zijn blij dat zij met de tijdelijke woningen een klein stukje van de wooncrisis kunnen oplossen, lieten Van As en Brewster eerder al weten.

Op de Zaagmolenweg komen studio’s, twee- en driekamerwoningen voor groepen die het hard nodig hebben, zogenaamde spoedzoekers. Denk hierbij aan jongeren, herstarters, statushouders en mensen na een echtscheiding. Het gaat wel om tijdelijke woningen. De woningen aan de Zaagmolenweg zullen 15 tot 20 jaar blijven staan.

Bouw start later

De voorbereidingen voor de woningen zijn in volle gang. De start van de bouw loopt wel wat vertraging op. “Helaas moeten we melden dat de bouw later start omdat de materialen niet op tijd geleverd kunnen worden. We starten wel in 2022”, aldus Woonforte. De daadwerkelijke bouw van de woningen start nadat de benodigde vergunningen binnen zijn. De verwachting is nu dat dit halverwege 2022 is. Eind december 2022 hoopt Woonforte de woningen op te leveren.

Reageren op woningen kan nog niet

De verhuur van deze tijdelijke woningen is nog niet gestart. Je kunt je dus nog niet aanmelden. “We kunnen al wel vertellen dat iedere huurder een intakegesprek krijgt en we de woningen adverteren op www.hureninhollaandrijnland.nl. Dus heb je interesse, schrijf je alvast in als woningzoekende.”

Houd voor de start van de verhuur de berichten van Woonforte in de gaten. Je kunt je ook abonneren op het nieuwbouwjournaal. Zodra er nieuws is over de nieuwbouwprojecten van Woonforte, krijg je die automatisch in je mailbox.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.