rodedorpalphen.nl

Bouw tweede fase Rode Dorp officieel van start gegaan

Er wordt de komende periode weer volop gebouwd in het Rode Dorp, in de volksmond ook wel het ‘Rooie Dorp’ genoemd. Woensdag is de bouw van de tweede fase officieel van start gegaan.

De funderingspalen worden op dit moment de grond in geboord, wat traditioneel het moment is dat de bouw officieel start. De nieuwe bewoners van de tweede fase vierden de start met het hijsen van de vlaggen. Twee van de nieuwe bewoners namen deze taak op zich. Bij dit feestelijke moment op de bouwplaats waren ook Woonforte, Gemeente Alphen aan den Rijn en ERA Contour aanwezig.

In de tweede fase worden 67 duurzame woningen gerealiseerd. De verwachting is dat de woningen klaar zijn in het vierde kwartaal van 2023. Een groot deel van de huurders keert terug naar de wijk. De derde fase start na de nieuwbouw van de tweede fase. Naar verwachting vinden de sloopwerkzaamheden hiervoor begin 2024 plaats. In totaal worden alle 172 huurwoningen in het Rode Dorp vervangen voor nieuwbouw.

Lees ook: Woonforte brengt een mini documentaire uit over het Rode Dorp


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.