Josh Walet

Bouw van appartementencomplex op locatie van de Salvatorikerk is van start gegaan

Aan de Ambonstraat/Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn is deze week gestart met de bouw van een appartementencomplex met 60 huurappartementen voor de vrije sector.

Het originele plan voor deze locatie was de bouw van 27 zorgappartementen voor Martha Flora en 35 reguliere koopappartementen. Dat plan werd later gewijzigd naar de huidige inrichting, waarmee werd ingespeeld op de veranderende marktomstandigheden .

De 60 appartementen, ontworpen door Kolpa Architecten, zijn verdeeld over 5 woonlagen en zijn in een carré vormgegeven. Op de hoek van de Prins Bernhardlaan is daarbij een markante toren gesitueerd met 9 woonlagen waarin de grotere appartementen zijn opgenomen.

Om plaats te maken voor het nieuwe appartementencomplex werd in oktober 2021 een zeventig jaar oude kastanjeboom verhuisd van de hoek van de Prins Bernhardlaan en Willem de Zwijgerlaan naar de Anna van Burenlaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:16

Vleugel PI ontruimd vanwege brand in cel

In de penitentiaire inrichting aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn is maandagochtend brand uitgebroken in een cel. Uit voorzorg werd de vleugel ontruimd.

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.