Josh Walet

Bouw van appartementencomplex op locatie van de Salvatorikerk is van start gegaan

Aan de Ambonstraat/Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn is deze week gestart met de bouw van een appartementencomplex met 60 huurappartementen voor de vrije sector.

Het originele plan voor deze locatie was de bouw van 27 zorgappartementen voor Martha Flora en 35 reguliere koopappartementen. Dat plan werd later gewijzigd naar de huidige inrichting, waarmee werd ingespeeld op de veranderende marktomstandigheden .

De 60 appartementen, ontworpen door Kolpa Architecten, zijn verdeeld over 5 woonlagen en zijn in een carré vormgegeven. Op de hoek van de Prins Bernhardlaan is daarbij een markante toren gesitueerd met 9 woonlagen waarin de grotere appartementen zijn opgenomen.

Om plaats te maken voor het nieuwe appartementencomplex werd in oktober 2021 een zeventig jaar oude kastanjeboom verhuisd van de hoek van de Prins Bernhardlaan en Willem de Zwijgerlaan naar de Anna van Burenlaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.