Alphens

Bouw van zorgappartementen voor ouderen in de Raadhuisstraat is gestart

Aan de Raadhuisstraat in Alphen komen 27 appartementen/studio’s voor ouderen met een zorgindicatie. Het oude pand is gesloopt en met de bouw is inmiddels begonnen.

Op de kruising van de Raadhuisstraat en de Hofzichtstraat, waar vroeger smederij en later ‘witgoed’ van der Velden was gevestigd, wordt een nieuw complex gebouwd. De ontwikkelende belegger Dunavast uit Leiden heeft het perceel begin dit jaar gekocht en gaat 27 zorgappartementen/studio’s realiseren. De bouw is inmiddels gestart en duurt naar verwachting ongeveer een jaar.

Tekst loopt door onder de foto

zorgappartementen-raadhuisstraat-bouw1.jpeg

De zorgappartementen zullen onderdeel worden van Fundis uit Gouda. Deze organisatie heeft als doel hoogwaardige zorg aan te bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Naar verwachting zullen zij vanaf 2022 in deze zorgvraag kunnen voorzien op deze nieuwe locatie.  

Het U-vormige gebouw biedt plaats van een woonkamer, keuken en inpandige parkeervoorziening op de begane grond, en 27 appartementen op de verdiepingen. Naast de benodigde ruimtes voor techniek en personeel, zal er ook een logeerkamer aanwezig zijn. De patio zal ingericht worden als tuin: een extra stukje groen in het centrum van Alphen.

Bloemen Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij mede op aandringen van de gemeente en de welstandscommissie, veel aandacht is gegeven aan de uitstraling. Mede op advies van de gemeente en de welstandscommissie is gekozen voor een gevelontwerp dat meerdere verschillende pandjes suggereert, passend bij de schaal van de omliggende bebouwing. Hiermee moet het een aanwinst voor het Alphense centrum worden. Duurzaamheid en kwaliteit zijn onderdeel van het bestek.

Hieronder impressies van de zorgappartementen in de Raadhuisstraat.

zorgappartementen raadhuisstraat.png

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten2.png

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten1.png


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.