Bouwen aan de Noordrand: Michel van der / Pixabay

Bouwen aan de noordrand

De ChristenUnie is blij met het voorstel om te bouwen aan de noordrand, want zodra de ‘inbrei-locaties’ van de onorthodoxe bouwlocaties vol zijn gebouwd moeten we verder gaan kijken. "De woningnood is dan nog niet opgelost."

Op vragen van de fractie antwoordde wethouder Van As dat er op de bouwlocatie aan de noordrand minstens 25% sociale woningbouw door hem toegezegd wordt. Onze suggestie om de beginspraak weer eens toe te passen werd niet meteen overgenomen, maar er ligt nu wel een belofte om omwonenden zo snel mogelijk bij de communicatie en participatie in te schakelen.

De ChristenUnie-fractie heeft het initiatief genomen tot een Alphense woonconferentie, waarin brancheorganisaties, Tweede Kamerleden en leden van Provinciale Staten met elkaar tot een plan van aanpak kunnen komen om de woningnood in en rond onze gemeente op te lossen. "Wethouder Van As heeft zijn medewerking inmiddels toegezegd en gezamenlijk organiseren we dat hopelijk in dit najaar."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 19:13

Het is definitief: de eerste versoepelingen staan gepland voor 28 april

Er zijn versoepelingen in aantocht. De terrassen mogen weer open, de avondklok wordt afgeschaft en thuis mogen we weer twee bezoekers ontvangen. Winkelen op afspraak hoeft ook niet meer en markten mogen weer niet-essentiële producten verkopen. 

Verkeer en vervoer vandaag 16:01

Alphen heeft vanaf nu ook elektrische deelscooters

Vanaf woensdag 28 april stelt GO Sharing 75 elektrische deelscooters beschikbaar in de gemeente Alphen aan den Rijn. De elektrische deelscooters zijn een vorm van deelmobiliteit en is een duurzaam vervoersalternatief.