Bouwen aan de Noordrand: Michel van der / Pixabay

Bouwen aan de noordrand

De ChristenUnie is blij met het voorstel om te bouwen aan de noordrand, want zodra de ‘inbrei-locaties’ van de onorthodoxe bouwlocaties vol zijn gebouwd moeten we verder gaan kijken. "De woningnood is dan nog niet opgelost."

Op vragen van de fractie antwoordde wethouder Van As dat er op de bouwlocatie aan de noordrand minstens 25% sociale woningbouw door hem toegezegd wordt. Onze suggestie om de beginspraak weer eens toe te passen werd niet meteen overgenomen, maar er ligt nu wel een belofte om omwonenden zo snel mogelijk bij de communicatie en participatie in te schakelen.

De ChristenUnie-fractie heeft het initiatief genomen tot een Alphense woonconferentie, waarin brancheorganisaties, Tweede Kamerleden en leden van Provinciale Staten met elkaar tot een plan van aanpak kunnen komen om de woningnood in en rond onze gemeente op te lossen. "Wethouder Van As heeft zijn medewerking inmiddels toegezegd en gezamenlijk organiseren we dat hopelijk in dit najaar."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie vandaag 18:36

Grootschalige controle op het water vanwege overlast door beroepsvaart

Zowel bij de politie als de provincie Zuid-Holland komen regelmatig meldingen binnen van beroepsvaart die te hard over het water vaart. Daarom hebben zij woensdag 27 januari gezamenlijk een actiedag gehouden. Ze hebben onder meer vijf boetes uitgeschreven, die op kunnen lopen tot € 1000. 

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 16:48

Toyota Van Ekris geeft uitleg over fiscale stimulering Zero Emissie modellen in 2021

Ook in 2021 zijn er fiscale stimuleringsmaateregelen én subsidies om consumenten en bedrijven aan te sturen op zero-emissie voertuigen. Voor 2021 zijn er kleine wijzigingen én volgt er medio het tweede kwartaal een extra subsidie voor bedrijfswagens. Toyota Van Ekris geeft graag een heldere uitleg.