Bouwen aan de Noordrand: Michel van der / Pixabay

Bouwen aan de noordrand

De ChristenUnie is blij met het voorstel om te bouwen aan de noordrand, want zodra de ‘inbrei-locaties’ van de onorthodoxe bouwlocaties vol zijn gebouwd moeten we verder gaan kijken. "De woningnood is dan nog niet opgelost."

Op vragen van de fractie antwoordde wethouder Van As dat er op de bouwlocatie aan de noordrand minstens 25% sociale woningbouw door hem toegezegd wordt. Onze suggestie om de beginspraak weer eens toe te passen werd niet meteen overgenomen, maar er ligt nu wel een belofte om omwonenden zo snel mogelijk bij de communicatie en participatie in te schakelen.

De ChristenUnie-fractie heeft het initiatief genomen tot een Alphense woonconferentie, waarin brancheorganisaties, Tweede Kamerleden en leden van Provinciale Staten met elkaar tot een plan van aanpak kunnen komen om de woningnood in en rond onze gemeente op te lossen. "Wethouder Van As heeft zijn medewerking inmiddels toegezegd en gezamenlijk organiseren we dat hopelijk in dit najaar."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!