Gemeente Alphen aan den Rijn

Bouwen in de Noordrand van Alphen? Werkgroep vraagt mening van bewoners

De haalbaarheid om te bouwen in de Noordrand en de Gnephoek wordt onderzocht. De werkgroep Leefbare Omgeving Heimanswetering (LOHW) behartigt daarbij de belangen van bewoners uit de omgeving van de Noordrand. Om hun visie en wensen te peilen, hebben ze een vragenlijst opgesteld.

Op de middellange en lange termijn is er behoefte aan meer woningen in de kern Alphen. Daarom wordt er gekeken naar toekomstige woningbouw locaties aan de rand van Alphen om in deze woningbehoefte te voorzien. Er wordt gekeken naar een aantal locaties, waaronder Noordrand I en de Gnephoek. De werkgroep Leefbare Omgeving Heimanswetering (LOHW), bestaande uit een onafhankelijke groep bewoners uit de omgeving van de Noordrand van Alphen, behartigt de belangen van bewoners bij de plannen.

Specifiek gaat het om bewoners uit de wijk Oudshoorn, met onder andere de Schepenbuurt, Heuvelweg, Feministenbuurt, Ambachtenbuurt, Stromenbuurt en de Wielingen. Dit beslaat in totaal circa 4100 woningen. De gemeente heeft onlangs een informatiebijeenkomst georganiseerd over de ontwikkelingen aan de Noordrand en hiervoor zijn circa 1200 bewoners uitgenodigd. Ruim 240 belangstellenden hebben daadwerkelijk de informatiebijeenkomst op 16 februari bezocht. LOHW wil graag de belangen van de bewoners van de Noordrand omgeving behartigen. Daarom hebben zij een vragenlijst opgesteld.

“Via de antwoorden op deze vragenlijst kunnen wij de standpunten van bewoners meenemen in de klankbordgroep en zo het beste proberen te bereiken voor de leefbaarheid in onze woonomgeving. Op die manier streven we naar een goede integratie tussen de bestaande woonbuurten en de nieuwe buurt Noordrand”, aldus LOHW.

De vragenlijst vind je hier

Lees ook: Gemeente bepaalt niet waar gebouwd mag worden


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.