Een nieuw bouwplan wordt ontwikkeld voor de hoek van de Rijnhaven, naast de Rijnhavenbrug, en de Hoorn. Een aantal bedrijven hier wordt gesloopt waardoor een locatie ontstaat die wordt ingezet voor een combinatie van wonen en werken.

De ontwikkelaar is Kop West Alphen. De locatie is Hoorn 75 tot en met 79 plus Ondernemingsweg 1a. Het bouwplan bestaande uit woningen en bedrijfsruimten loopt dan ook vanaf de Rijnhaven tot aan de Ondernemingsweg.
Het is de bedoeling om hier 300 woningen te bouwen, voor de helft in de sociale en middenhuur. Er wordt gedacht aan minimaal 25 procent sociaal en 30 procent middenhuur, dat is boven het vereiste percentage van 20.
Voor bedrijven is circa 15.000 vierkante meter aan oppervlakte gereserveerd.

Het bouwplan voorziet in een deel bedrijfslocaties met bedrijfswoningen en in een deel appartementen boven MKB bedrijven. Het plan ligt tegenover de locatie van de houten  loodsen van Sprey die inmiddels vervangen zijn door een ander bedrijf. Op termijn zullen echter ook op deze locatie, tussen de Hoorn en Oude Rijn, woningen worden gebouwd.

Op welke termijn er gebouwd kan worden, is overigens nog niet bekend.