Josh Walet

Bouwketen project Sacharovlaan naar NS-terrein

De rel rond de plaatsing van bouwketen aan de Sacharovlaan is naar tevredenheid opgelost. De keten zouden pal tegen een appartementencomplex worden geplaatst, maar dankzij bemiddeling van de gemeente Alphen aan den Rijn komen de keten op een nabijgelegen NS-terrein te staan.

De vergunning voor het plaatsen van de keten is afgegeven zonder dat de locatie was bekeken. Dat is normaal legt burgemeester Liesbeth Spies uit: "De aanvraag is door de aannemer gedaan voor plaatsing op eigen terrein en de vergunning is helemaal volgens de regels ook afgegeven." Dat de omwonenden onaangenaam werden verrast, lag dan ook niet in de lijn der verwachting.

Omdat ook de aannemer en de gemeente Alphen aan den Rijn wel zagen dat plaatsing tegen een appartementencomplex geen ideale situatie op zou leveren, heeft de aannemer de eerste keten elders op het terrein neergezet in afwachting van een goede oplossing. Die kwam er door onderhandeling vanuit de gemeente met de NS over gebruik van een belendend leeg terrein. "De NS vraagt voor de hele periode een huur van €10.000,-. De aannemer betaalt hiervan de helft en wij de andere helft", aldus wethouder Gerard van As.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.