Gemeente Alphen aan den Rijn

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

De locatie Noordrand in de polder langs de Heuvelweg is de beste mogelijkheid om op middellange termijn te bouwen. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is het daarover eens met wethouder Gerard van As. De gemeente staat met dit standpunt wel recht tegenover gedeputeerde Anne Koning die pas na 2022 over deze locatie wil praten en dan alleen als er nieuwe cijfers zijn die dit nodig maken.

Er wordt een onderzoek gestart ondanks de tegenstand uit de provincie en tegenstand van de fractie van de VVD, die de locatie Noordrand wil afvoeren omdat de provincie tegen bouwen in de polder is. Zelfs de groene fracties gaan in de plannen voor het onderzoek mee, omdat er iets moet worden gedaan aan de bestaande woningnood en omdat een onderzoek inzicht geeft.

Het is de bedoeling dat de locatie Noordrand een overgangsgebied wordt tussen de stad en het platteland. Er is veel ruimte voor water en ook voor alternatieve energieopwekking. De buurt wordt ontsloten voor autoverkeer richting N207, verder ligt het in de bedoeling om fietspaden richting de Ambachtenbuurt aan te leggen. Daardoor wordt ook een recreatieve functie toegevoegd voor inwoners van de wijk Ridderveld.

De raad heeft donderdag 28 mei besloten dat er een landschappelijk raamwerk komt voor de Noordrand. De mogelijkheden van de locatie worden uitgewerkt in een masterplan. Er komt een participatiestrategie. En, verschillende beleidsplannen, zoals verstedelijking en mobiliteit, worden bij de voorbereidingen betrokken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.