Gemeente Alphen aan den Rijn

Bouwplan zeven nieuwe woningen op Swaenswijkplaats

Op de hoek van de Swaenswijkplaats en de Prins Hendrikstraat is een bouwplan in de maak voor zeven woningen, waarvan een appartement. De bouwplaats is het grasveld naast de Swaenswijkbrug tegenover het bestaande appartementencomplex en restaurant.

Er moet voor het plan een vergunning worden afgegeven die niet overeenkomt met de huidige bestemming. Dit komt omdat hier wel woningen gebouwd mogen worden, maar er geen exact bouwvlak op het bestemmingsplan is ingetekend. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wordt dan ook binnenkort gevraagd om dit besluit alsnog te nemen.

Het plan voor de woningen sluit aan op de omliggende gebouwen. De zeven woningen zijn er drie minder dan oorspronkelijk voor deze locatie waren bedacht. Het bouwblok past nu bij de buurt. Voor de omwonenden is een inloopavond geweest waar zij zijn geïnformeerd over het plan.

Vijf woningen zijn gericht op de Swaenswijkplaats en twee op de Prins Hendrikstraat. Tussen deze twee woningen is een ingang gepland, zodat de auto’s van de bewoners op het binnenterrein kunnen staan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.