Alphens EV

Bovenbouw Scala wellicht naar Oude Raadhuis

Alphen aan den Rijn zit al jaren in haar maag met het voormalige Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark. Wethouder Gerard van As heeft geopperd om het gebouw aan het Scala College te verhuren als huisvesting voor hun bovenbouw. Nu er een idee is, moet dat met de gemeenteraad worden besproken voordat vervolgstappen worden genomen.  

Het vinden van een culturele gebruiker van het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark is mislukt. Dit wordt al een aantal jaren geprobeerd en elk initiatief haakt om verschillende redenen af. Zo kwam de komst van een Popmuseum niet rond, omdat de exploitatie niet voldoende was.

Het Scala heeft nu interesse voor het pand om te gebruiken voor de bovenbouw van het VWO. Het Oude Raadhuis is als gebouw geschikt te maken voor gebruik door een school. Wel blijven het bordes, trappenhuis en trouwzaal openbaar en in gebruik tijdens Dodenherdenking en trouwpartijen.

Muziekschool
Na jaren van gebruik als muziekschool, eerst vast en later tijdelijk, is het Oude Raadhuis toe aan een nieuwe definitieve bestemming. Samen met de huidige gebruiker, de muziekschool huurt het pand, wordt voor hen een nieuw onderkomen gezocht. Vanuit de muziekschool zal hiervoor een eisenpakketje worden opgesteld.

Ruimtegebrek
Inmiddels wordt het pand gerepareerd en gerenoveerd om achterstallig onderhoud weg te werken. Het gaat tenslotte om een monument. In het monument zal mogelijk het Scala een onderkomen vinden. De school kampt met ruimtegebrek, zelfs na ingebruikname van het nieuwe pand aan de Henri Dunantweg.

Goedkeuring gemeenteraad
De Alphense gemeenteraad wil dat het pand in bezit blijft van de gemeente zelf. Daarom moet een huurder worden gevonden die het pand een culturele of acceptabele commerciële functie, bijvoorbeeld kantoren, geeft. Appartementen vindt de gemeenteraad niet acceptabel.

Nu het Scala interesse toont, zal wethouder Van As de gemeenteraad verzoeken om de functie als school goed te keuren. Het gebouw blijft in ieder geval eigendom van de gemeente. De kosten voor een verbouwing komen uit het potje voor onderwijshuisvesting.

Oude Raadhuis.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.

Advertorial Theater vandaag 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Sport vandaag 08:02

Droomstart voor Alphia in de 2e klasse C

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08.