Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Bovenbouwtoneelgroep Scala College komt met voorstelling 'Ken je mij?'

Ook in 2023 is het weer zover en mag de Bovenbouwtoneelgroep van het Scala College hun nieuwe voorstelling aan het publiek laten zien. Op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 maart wordt de toneelvoorstelling 'Ken je mij?' gespeeld door leerlingen van het Scala College.

Sinds 17 oktober 2022 zijn de repetities in volle gang onder leiding van producent Merel Bol en productieassistent Boudewijn Steenhof, beiden werkzaam als docent op het Scala College. Er werken totaal vijftien bovenbouwleerlingen mee aan het toneelstuk, dat is geschreven met en gedeeltelijk door de leerlingen.

In de voorstelling 'Ken je mij?' willen de leerlingen van het Scala College het publiek meenemen in het leven van een middelbare scholier. Het doel van de leerlingen is om het publiek een beeld te geven van hoe het leven van een puber kan zijn, welke problematiek er dagelijks voorbij komt en wat dit kan doen met de jongeren. In deze voorstelling maakt het publiek kennis met een acht-ledige vriendengroep. Een vriendengroep die op het eerste gezicht hecht oogt, maar waar ook vele frustraties, onzekerheden en problemen onderling in te zien zijn.

Deze groep wil het publiek meegeven dat iedereen het verschil zou kunnen maken. Jij bent degene die jezelf het beste kent, jij bent degene die hulp kan vragen, jij bent degene die voor jezelf moet zorgen, jij bent degene met wie je oud wordt, maar jij bent net zo goed degene die kan luisteren naar een ander, die hulp zou kunnen bieden, die anderen ziet en voor hen klaarstaat. Kortom, jij bent het!

Koop snel je kaartjes via de link, want OP = OP.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!