Archieffoto

Bovengrondse najaarsschoonmaak in Park Zegersloot op 8 oktober

Op World Cleanup Day heeft de duikersvereniging onderwater alles schoon gemaakt. Dat vraagt natuurlijk om een bovengrondse schoonmaak in Park Zegersloot. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 8 oktober.

Bij de Zegerplas vond vorige week zaterdag een opschoonactie plaats. Niet op straat, maar onder water. Twintig leden van het Discovery Divers Duikteam hebben onder water afval rond de T-stijger en Sunset Beachbar opgeruimd. En dat leverde een recordopbrengst aan afval op: 368 objecten met een totaalgewicht van 45,8 kilo.

Opschoonactie

Deze opschoonactie krijgt dit najaar een vervolg, maar dan bovengronds. Op zaterdag 8 oktober organiseert de vereniging Vrienden van Park Zegersloot een opschoonactie in Park Zegersloot. Hiervoor zoekt de vereniging vrijwilligers die een handje bij de schoonmaak willen helpen. Je zal met een afvalzak, knijper en handschoenen langs de paden en door de bosjes struinen, op zoek naar zwerfafval om op te ruimen.

Startpunten zijn bij de Scouting aan de Verlengde Aarkade 24 en bij Bezoekerscentrum de Veenweiden aan de Burgemeester Bruin Slotsingel 15. Natuur zorgt de vereniging voor koffie, thee of limonade met een versnapering.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.