Archieffoto

Bovengrondse najaarsschoonmaak in Park Zegersloot op 8 oktober

Op World Cleanup Day heeft de duikersvereniging onderwater alles schoon gemaakt. Dat vraagt natuurlijk om een bovengrondse schoonmaak in Park Zegersloot. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 8 oktober.

Bij de Zegerplas vond vorige week zaterdag een opschoonactie plaats. Niet op straat, maar onder water. Twintig leden van het Discovery Divers Duikteam hebben onder water afval rond de T-stijger en Sunset Beachbar opgeruimd. En dat leverde een recordopbrengst aan afval op: 368 objecten met een totaalgewicht van 45,8 kilo.

Opschoonactie

Deze opschoonactie krijgt dit najaar een vervolg, maar dan bovengronds. Op zaterdag 8 oktober organiseert de vereniging Vrienden van Park Zegersloot een opschoonactie in Park Zegersloot. Hiervoor zoekt de vereniging vrijwilligers die een handje bij de schoonmaak willen helpen. Je zal met een afvalzak, knijper en handschoenen langs de paden en door de bosjes struinen, op zoek naar zwerfafval om op te ruimen.

Startpunten zijn bij de Scouting aan de Verlengde Aarkade 24 en bij Bezoekerscentrum de Veenweiden aan de Burgemeester Bruin Slotsingel 15. Natuur zorgt de vereniging voor koffie, thee of limonade met een versnapering.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren. 

Advertorial Evenementen vandaag 11:52

Inspiratie rondom afscheid en verlies op de uitvaartmarkt

Zaterdag 7 oktober organiseert Ammoniet Uitvaartbegeleiding een ‘uitvaartmarkt’. Hier kun je ontdekken dat er, naast de noodzakelijke dingen die geregeld moeten worden, veel interessante en prachtige mogelijkheden zijn die de periode van afscheid nemen, rouw en gemis, bijzonder en troostrijk maken.