Alphens

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist. 

Met een gemengde indeling van zaterdag- en zondagclubs weet de Boys zich verzekerd van méér wedstrijden in de regio, in plaats van in het (overigens prachtige) Overijssel, Drenthe, Groningen of Brabant en Limburg.

Vorige week speelde Alphense Boys zich veilig en degradeerde Alcides, dus stond in het zonnige Meppel alleen de eer op het spel. Het werd ook echt een potje om de spreekwoordelijke baard van de keizer. Vroeg in de wedstrijd nam de thuisclub de leiding via Marnix Jager, die vanaf zestien meter op doel schoot en de bal zwabberend in de uiterste hoek zag vallen. Daar kon Wouter van Valen niet bij. De ‘derde’ doelman had in dit slotduel - als beloning voor zijn inzet dit seizoen - de plek van eerste keeper Daniel Furtak toebedeeld gekregen en kweet zich uitstekend van zijn taak.

Alphense Boys kreeg na de 1-0 allengs meer vat op de wedstrijd en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Bas Siebert was er na een kwartier al dichtbij, maar hij strandde op keeper Xander Jager van de thuisclub. De 1-1 viel in de 40-ste minuut: Luca Janszen kopte raak uit een corner en daarmee haalde ook hij het lijstje van doelpuntenmakers dit seizoen. Een paar minuut later ‘brak’ Alcides, toen aanvoerder Ryan Luycks met rood naar de kant moest, wegens een natrappende beweging.

Van de tien Meppelers had de Boys na rust niets meer te vrezen. In de 50-ste minuut kon Jelle Hak eenvoudig de 1-2 scoren, nadat in de Alcides-verdediging aan buitenspel werd gedacht. Vervolgens was het woord aan Sami Haouam, die in de 55-ste zuiver afrondde nadat hij goed was vrijgespeeld (1-3). En in de 65-ste minuut liet hij knap zien, hoe hij ook vanuit een moeilijke positie doel wist te treffen: 1-4. Haouam eindigt daardoor met 14 goals bovenaan in het klassement van de clubtopscorers. Alcides uit was voor hem én voor Raychelo Fecunda en Quinzairo Boasman overigens hun laatste wedstrijd in Boys 1. Later deze wordt tijdens een afsluitende BBQ officieel afscheid van hen genomen. Ook Jochem Lensen en Jonathan Platte verlaten Alphense Boys.

De 1-4 bleef op het scorebord, al raakten beide ploegen in het restant van de wedstrijd nog wel een keer paal of lat. Er waren ook nog twee aardige scoringskansen voor… Daniël Furtak. Toen trainer Remco Tuinenburg zijn wissels – met uitzondering van Furtak – al in het veld had gebracht, raakte Mike Bavelaar geblesseerd. De laatste tien minuten werd daarom de reservekeeper van deze dag in de spits geposteerd. Een goal werd Furtak door zijn ‘collega’ in het Alcides-doel echter niet gegund.

Hoogeveen werd zondagmiddag kampioen van de zondag vierde Divisie A. HBS, RKAVV en Be Quick 1887 gaan aan de bovenkant de nacompetitie in. VKW en Alcides waren al gedegradeerd. Aan de onderkant moeten De Zouaven en Velsen zich proberen via de nacompetitie op dit niveau te handhaven. We wensen al deze teams succes toe.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen.