Alphens

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist. 

Met een gemengde indeling van zaterdag- en zondagclubs weet de Boys zich verzekerd van méér wedstrijden in de regio, in plaats van in het (overigens prachtige) Overijssel, Drenthe, Groningen of Brabant en Limburg.

Vorige week speelde Alphense Boys zich veilig en degradeerde Alcides, dus stond in het zonnige Meppel alleen de eer op het spel. Het werd ook echt een potje om de spreekwoordelijke baard van de keizer. Vroeg in de wedstrijd nam de thuisclub de leiding via Marnix Jager, die vanaf zestien meter op doel schoot en de bal zwabberend in de uiterste hoek zag vallen. Daar kon Wouter van Valen niet bij. De ‘derde’ doelman had in dit slotduel - als beloning voor zijn inzet dit seizoen - de plek van eerste keeper Daniel Furtak toebedeeld gekregen en kweet zich uitstekend van zijn taak.

Alphense Boys kreeg na de 1-0 allengs meer vat op de wedstrijd en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Bas Siebert was er na een kwartier al dichtbij, maar hij strandde op keeper Xander Jager van de thuisclub. De 1-1 viel in de 40-ste minuut: Luca Janszen kopte raak uit een corner en daarmee haalde ook hij het lijstje van doelpuntenmakers dit seizoen. Een paar minuut later ‘brak’ Alcides, toen aanvoerder Ryan Luycks met rood naar de kant moest, wegens een natrappende beweging.

Van de tien Meppelers had de Boys na rust niets meer te vrezen. In de 50-ste minuut kon Jelle Hak eenvoudig de 1-2 scoren, nadat in de Alcides-verdediging aan buitenspel werd gedacht. Vervolgens was het woord aan Sami Haouam, die in de 55-ste zuiver afrondde nadat hij goed was vrijgespeeld (1-3). En in de 65-ste minuut liet hij knap zien, hoe hij ook vanuit een moeilijke positie doel wist te treffen: 1-4. Haouam eindigt daardoor met 14 goals bovenaan in het klassement van de clubtopscorers. Alcides uit was voor hem én voor Raychelo Fecunda en Quinzairo Boasman overigens hun laatste wedstrijd in Boys 1. Later deze wordt tijdens een afsluitende BBQ officieel afscheid van hen genomen. Ook Jochem Lensen en Jonathan Platte verlaten Alphense Boys.

De 1-4 bleef op het scorebord, al raakten beide ploegen in het restant van de wedstrijd nog wel een keer paal of lat. Er waren ook nog twee aardige scoringskansen voor… Daniël Furtak. Toen trainer Remco Tuinenburg zijn wissels – met uitzondering van Furtak – al in het veld had gebracht, raakte Mike Bavelaar geblesseerd. De laatste tien minuten werd daarom de reservekeeper van deze dag in de spits geposteerd. Een goal werd Furtak door zijn ‘collega’ in het Alcides-doel echter niet gegund.

Hoogeveen werd zondagmiddag kampioen van de zondag vierde Divisie A. HBS, RKAVV en Be Quick 1887 gaan aan de bovenkant de nacompetitie in. VKW en Alcides waren al gedegradeerd. Aan de onderkant moeten De Zouaven en Velsen zich proberen via de nacompetitie op dit niveau te handhaven. We wensen al deze teams succes toe.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.