Alphens

Boys 1 speelt zich veilig

Alphense Boys is ook in het nieuwe seizoen vierde-divisionist. Met een 4-1 overwinning op De Zouaven speelde de formatie van trainer Remco Tuinenburg zich zondagmiddag veilig; het gevaar om in de nacompetitie te belanden werd hiermee afgewend.

Anders dan de score op het eerste oog doet vermoeden, werd het geen eenvoudige klus. Ja, het begin was goed. De verrassing waar Tuinenburg mee kwam, een opstelling zonder ‘echte’ spits, werkte. Het was alsof De Zouaven niet wisten hoe of wie ze moesten verdedigen en binnen tien minuten leverde dat een 2-0 voorsprong op. Beide goals kwamen op naam van Sami Haouam. Maar in de elfde minuut waren de spanning en de druk alweer terug, door de tegentreffer van Roy Janssens.

Die spanning en druk hadden alles te maken met wat er voor beide ploegen deze middag op het spel stond. De Boys en Zouaven waren respectievelijk de nummer 12 en 13 op de ranglijst. En de nummer 13 van het eindklassement, dat volgende week wordt opgemaakt, belandt in de zware nacompetitie. Alphense Boys begon aan deze ‘finale’ met twee punten voorsprong en had daarmee zijn lot in eigen hand. Bij een nederlaag zou dat omgedraaid worden. De Zouaven had nog het minst te verliezen en ging na de 2-1 onverdroten op zoek naar de gelijkmaker. In de 23-ste minuut wist keeper Daniël Furtak die met kunst en vliegwerk te verijdelen, bij de grootste kans die tot (bijna) de 45-ste minuut te noteren was.

Totdat de slotfase van de eerste helft was aangebroken en de Boys vier enorme kansen creëerde. Jelle Hak kwam alleen voor keeper Patrick Schooneman en dacht te scoren, maar zijn schuiver eindigde tegen de binnenkant van de paal om toch nog terug het veld in te stuiteren. Een Brobbey-momentje, want Jelle liep al bijna juichend weg… Kort daarna, in de extra tijd inmiddels, viel wel de 3-1. Na voorbereidend werk van Raychelo Fecunda speelde Haouam zichzelf vrij en vervolmaakte hij knap zijn hattrick. Het was de twaalfde goal van de huidige clubtopscorer die zijn vertrek bij de Boys heeft aangekondigd. Voordat scheidsrechter Van Egmond de spelers naar de thee stuurde, kregen Jelle Hak (nóg een schot op de paal) en Cem Sahin (op de keeper) riante kansen op 4-1 en 5-1.

Met zo’n marge had de wedstrijd halverwege gespeeld geweest. Eerder dit seizoen was al een paar keer bewezen dat een marge van twee voor Alphense Boys geen veilige is. Tegen De Zouaven bleek het gelukkig genoeg. Niet dat de Noord-Hollanders zich gewonnen gaven, want ze maakten onvermoeibaar jacht op de aansluitingstreffer. Het werd steeds meer ‘alles of niets’, wat de Boys veel ruimte opleverde voor gevaarlijke aanvallen. Bij de roodwitten ging het bij de eindpass vaak fout. In de 82-ste minuut besloot invaller Romeo Pieters om eens niet de combinatie te zoeken, maar om vanaf een meter of twintig uit te halen. Met succes, want de bal vloog prachtig over Patrick Schooneman heen en sloeg net onder de lat binnen: 4-1. Twee weken geleden scoorde de o21-speler ook al; komend seizoen sluit hij aan bij het eerste elftal.

Daarmee was de wedstrijd beslist en voor de Boys eigenlijk ook de competitie. Volgende week is er nog de reis naar het vandaag gedegradeerde Alcides in Meppel. Alleen voor de statistieken dus. Bovenaan is het nog wel zeer spannend in 4A: Hoogeveen en Purmersteijn zijn nog de twee enige overgebleven kampioenskandidaten. Hoogeveen speelt uit tegen RKAVV en Purmersteijn uit tegen SJC.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!