Maranathakerk

Braderie in Maranathakerk voor orgelfonds

Op 18 februari van 10:30 tot 16:00 uur vindt er in de Maranathakerk een braderie plaats ten bate van het orgelfonds. Deze braderie is voorlopig de laatste activiteit in een serie van vier om de reparatie van het trompetregister mogelijk te maken en alvast een buffer op te bouwen voor komend onderhoud.

In november vorig jaar was er al een veiling, Vocaal Kabaal (vier koren en een kerkband in concert) en de Toetsentijgers, vijf organisten en pianisten die hun beste kunnen ten gehore brachten. Daarnaast is er nog een wijn verkoop actie. Deze evenementen hebben nu al gezorgd voor een mooi bedrag waarmee het trompetregister gerepareerd kan worden. Minstens zo belangrijk is echter dat de band tussen de gemeenteleden onderling door deze gezamenlijke activiteiten weer is verstevigd.

Nu dus een braderie. Ook deze dag wordt er een beroep gedaan op heel veel gemeenteleden maar ook mensen van buiten de Maranathakerk om zich mee in te zetten achter een kraam of bij een spel. Het wordt een dag vol met gezellige activiteiten in het kerkgebouw. Er zijn al een flink aantal kramen toegezegd door mensen die mooie en bijzondere spullen hebben die ze willen verkopen ten bate van het orgelfonds. Ook worden er, zoals gebruikelijk bij een braderie, gezellige activiteiten georganiseerd zoals, raadspelletjes, een sjoel competitie, een grabbelton, schminken, en niet te vergeten een rad van avontuur met mooie prijzen.

Kom je ook even langs? "Al is het maar voor een kop koffie met gebak en de gezelligheid. We kijken naar je uit op 18 februari a.s. in de Maranathakerk, hoek Jongkindt Coninckstraat / Raadhuisstraat, t.o. de Swaenswijkbrug", aaldus de organisatie

Voor vragen en meer informatie kun je terecht bij de organisatie via het mailadres orgelactie@mkalphen.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.