Brand in woning Oranjestraat

De brandweer is woensdag 7 augustus gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Oranjestraat. De melding kwam om 10:53 uur binnen bij de brandweer, die met spoed ter plaatse is gegaan.

Uit het brandende huis trekt veel rook naar buiten en door het raam zijn vlammen zichtbaar.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ook is een ambulance onderweg naar het huis.

Update 11.15 uur: De brand is inmiddels onder controle gebracht, één persoon raakte gewond bij de brand en is naar het ziekenhuis vervoerd. "We weten nog niet hoe de brand is ontstaan", meldt een agent. "Het is zaak om de brand nu eerst goed onder controle te krijgen en dan volgt er onderzoek." Door de vele rookontwikkeling trok de brand veel bekijks van de onwonenden. "Verschrikkelijk, zegt een bewoonster, het zal je huis maar zijn." 

Update 11.45 uur: Er is een extra ambulance opgeroepen. Een bewoner die aan kwam lopen is onwel geworden. Het sein brand meester is gegegeven. Salvage komt voor de schadeafhandeling ter plaatse. Bij de brand hebben de twee naastgelegen woningen rookschade opgelopen. Bij één woning is uit voorzorg een deel van het plafond verwijderd.

De gewonde bewoonster is vanaf de eerste verdieping naar beneden gesprongen, hierbij is zij gewond geraakt. De slaapkamer van de woning is volledig uitgebrand. In de naastgelegen woning is een gat in het dak gezaagd omdat deze vol stond met rook. De forensische opsporing gaat onderzoek doen om eventuele brandstichting uit te sluiten.

 

Foto: Joshua Bos


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:52

ROMEINEN Dank aan de godin

De Romeinen heersten ruwweg van halverwege de eerste tot het eind van de derde eeuw in ons natte kikkerlandje. Net als de inheemse bevolking aanbaden de Romeinen veel goden en godinnen. Een ervan was Nehalennia, beschermvrouwe van reizigers in het Noordzeegebied.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Natuur en recreatie gisteren 14:21

Park Zegersloot: "een visitekaartje voor Alphen"

Veel Nederlanders slaan dit jaar een reis naar het buitenland over en gaan in plaats daarvan dit jaar op vakantie in eigen land. Park Zegersloot heeft de afgelopen jaren war veranderingen ondergaan en is nu helemaal klaar voor Nederlandse vakantiegangers. Wethouder Kees van Velzen geeft een rondleiding. 

Calamiteiten gisteren 13:24

Traumahelikopter landt bij PI Alphen

Diverse hulpdiensten waren deze zaterdagmiddag aanwezig bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen. Ook de traumahelikopter was ter plaatse.