NovaDerm Huidkliniek
Advertorial Gezondheid en welzijn

Bratelle pasmoment bij NovaDerm Huidkliniek in Alphen: Innovatieve beha biedt verlichting bij oedeem na borstkanker

Zaterdag 4 februari was het Wereldkankerdag. Op deze dag wordt stilgestaan bij de ziekte en iedereen die kanker heeft (gehad). Ook het Alphense bedrijf NovaDerm Huidkliniek schenkt hier aandacht aan. Op 16 februari organiseren zij een speciale dag in samenwerking met Bratelle.

Jaarlijks ontwikkelen naar schatting zo’n 2500 mensen lymfoedeem als gevolg van een operatie, na de diagnose borstkanker. Drie vrouwen met ervaring ontwierpen De Bratelle; een comfortabele, en goedwerkende beha, die door een masserende werking van de stof pijnverlichtend werkt bij lymfoedeem rondom de borst, oksel of arm. Op 16 februari is Bratelle te gast bij NovaDerm Huidkliniek. Geïnteresseerden en een ieder die leeft met kanker, is vanaf 15:00 uur welkom om de Bratelle beha te zien en passen.

Ervaringsdeskundige ontwikkelaars

Anita Schimmel: “Lymfoedeem na borstkanker is onzichtbaar leed. Voor de buitenwereld ben je genezen van borstkanker. Maar één op de vier vrouwen krijgt er levenslang oedeem voor terug. Ik zelf ook.  Ik kon geen goedwerkende beha vinden. Met mijn 52 jaar vond ik het onverteerbaar dat ik misschien nog wel 30 jaar met pijn en losse pads in mijn beha of een groot compressiehemd rond moest lopen. Daarom heb ik in 2020 besloten zelf een beha tegen oedeem na borstkanker te ontwikkelen. Met het dragen van Bratelle weet ik dat iedere beweging vocht afdrijft in plaats van pijn oplevert.”  

Borstoedeem

Oedeem is een vochtophoping van vocht in het lichaam waar het normaal gesproken niet of nauwelijks hoort te zitten. Het lymfsysteem zorgt ervoor dat afvalstoffen door het lichaam afgevoerd worden. Als gevolg van de bestraling ontstaat er schade aan dat systeem, waardoor vocht zich ophoopt in de borst. Borstoedeem veroorzaakt pijn, verhardingen, een zwaar gevoel in de borsten en een gespannen huid.

De werking van de Bratelle

De horizontale en verticale weving van de beha in combinatie met de druk maken dat er een masserend effect ontstaat. Door dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen, stofzuigen, wandelen of werken, masseert de Bratelle het oedeem weg. De beha heeft geen beugels en amper naden of stiksels, toch worden de borsten ‘gedragen’ door de Bratelle.

Eigenaresse NovaDerm, Maaike Ververs, en Linda van der Zwan zetten op 16 februari hun deuren open voor iedereen die de Bratelle beha wil komen passen. Iedereen met lymfoedeemklachten die de beha wil zien, voelen of passen is van harte welkom bij NovaDerm Huidkliniek, Paradijslaan 28, 2405 CC in Alphen Aan Den Rijn vanaf 15:00 uur.

Er wordt op afspraak gewerkt, voor een vrijblijvend pasmoment kan je contact opnemen met Anneke Geitenbeek anneke.geitenbeek@bratelle.nl – 06-58853261.


Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.