NovaDerm Huidkliniek
Advertorial Gezondheid en welzijn

Bratelle pasmoment bij NovaDerm Huidkliniek in Alphen: Innovatieve beha biedt verlichting bij oedeem na borstkanker

Zaterdag 4 februari was het Wereldkankerdag. Op deze dag wordt stilgestaan bij de ziekte en iedereen die kanker heeft (gehad). Ook het Alphense bedrijf NovaDerm Huidkliniek schenkt hier aandacht aan. Op 16 februari organiseren zij een speciale dag in samenwerking met Bratelle.

Jaarlijks ontwikkelen naar schatting zo’n 2500 mensen lymfoedeem als gevolg van een operatie, na de diagnose borstkanker. Drie vrouwen met ervaring ontwierpen De Bratelle; een comfortabele, en goedwerkende beha, die door een masserende werking van de stof pijnverlichtend werkt bij lymfoedeem rondom de borst, oksel of arm. Op 16 februari is Bratelle te gast bij NovaDerm Huidkliniek. Geïnteresseerden en een ieder die leeft met kanker, is vanaf 15:00 uur welkom om de Bratelle beha te zien en passen.

Ervaringsdeskundige ontwikkelaars

Anita Schimmel: “Lymfoedeem na borstkanker is onzichtbaar leed. Voor de buitenwereld ben je genezen van borstkanker. Maar één op de vier vrouwen krijgt er levenslang oedeem voor terug. Ik zelf ook.  Ik kon geen goedwerkende beha vinden. Met mijn 52 jaar vond ik het onverteerbaar dat ik misschien nog wel 30 jaar met pijn en losse pads in mijn beha of een groot compressiehemd rond moest lopen. Daarom heb ik in 2020 besloten zelf een beha tegen oedeem na borstkanker te ontwikkelen. Met het dragen van Bratelle weet ik dat iedere beweging vocht afdrijft in plaats van pijn oplevert.”  

Borstoedeem

Oedeem is een vochtophoping van vocht in het lichaam waar het normaal gesproken niet of nauwelijks hoort te zitten. Het lymfsysteem zorgt ervoor dat afvalstoffen door het lichaam afgevoerd worden. Als gevolg van de bestraling ontstaat er schade aan dat systeem, waardoor vocht zich ophoopt in de borst. Borstoedeem veroorzaakt pijn, verhardingen, een zwaar gevoel in de borsten en een gespannen huid.

De werking van de Bratelle

De horizontale en verticale weving van de beha in combinatie met de druk maken dat er een masserend effect ontstaat. Door dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen, stofzuigen, wandelen of werken, masseert de Bratelle het oedeem weg. De beha heeft geen beugels en amper naden of stiksels, toch worden de borsten ‘gedragen’ door de Bratelle.

Eigenaresse NovaDerm, Maaike Ververs, en Linda van der Zwan zetten op 16 februari hun deuren open voor iedereen die de Bratelle beha wil komen passen. Iedereen met lymfoedeemklachten die de beha wil zien, voelen of passen is van harte welkom bij NovaDerm Huidkliniek, Paradijslaan 28, 2405 CC in Alphen Aan Den Rijn vanaf 15:00 uur.

Er wordt op afspraak gewerkt, voor een vrijblijvend pasmoment kan je contact opnemen met Anneke Geitenbeek anneke.geitenbeek@bratelle.nl – 06-58853261.


Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.