Ingezonden

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Met de sloop van het huis is mijn strijd ook steen voor steen afgebroken. Ik word er namelijk doodmoe van en er verandert toch niets. Tijd om maar eens te gaan omdenken. Ik denk dat ik een koffie corner ga openen. Dan kan ik het en in de gaten houden en er nog wat aan verdienen. Toch nog een beetje lusten bij alle lasten. Koffie voor alle mensen die komen kijken, want het is echt ongelofelijk hoeveel mensen er dagelijks langs komen om te zien hoe het ervoor staat. Dus het buurtfeest is hier al begonnen.

Op het buurtfeest zal ik in ieder geval keihard Kensington willen horen. Do I Ever! Dit strekt wel de lading dat ook mijn strijd steen voor steen is afgebroken. Donderdag zijn ze begonnen met de fundering op te graven, dus symbolischer kan ik het niet maken. Ik maak een diepe buiging naar ERA, Woonforte en de Gemeente Alphen aan den Rijn.

I give in. Ik heb mijn best gedaan en het enige wat ik nu kan doen is afwachten. Kensington heeft dit prachtig onder woorden gebracht. Ik zal delen van de tekst verwerken in mijn blog omdat het zeer goed de lading dekt. Ik zou ook voorstellen om Do I Ever af te luisteren tijdens het lezen.

Ik moet het onvermijdbare onder ogen zien en het laten gaan. Let it all go around and face the inevitable.

Het had mooi geweest als we ergens, voorafgaande aan dit hele project, meegenomen waren in de ontwikkeling. Woonforte heeft zich netjes gehouden aan haar informatieplicht hoor, maar als huiseigenaar hebben we niets mogen inbrengen in de ontwikkeling. En zo ook met de sloop en opbouw. Zo gaan we het doen en niet anders. En dat is de boodschap. Take it or leave

Ik ben nog wel zoekende hoe nu verder, want ja, we zijn er nog lang niet. Het is alleen onvermijdelijk. Ik ben wel benieuwd hoe de bouw gaat lopen en vrees voor de hoge huizen die worden gebouwd, maar in de tussentijd ga ik voor het maar een beetje bewoonbaar maken, leefbaar. Zoals in Do I Ever wordt aangeven: inhabitable. Dat is echt een mooi woord.

Mijn zoektocht naar een oplossing heeft echter niet veel opgeleverd. Ik ben wel veel wijzer geworden en deze kennis komt vast nog eens van pas, maar voor mijn gevoel is het niet opgelost.

Een hek pal voor mijn deur, denderende vrachtwagens door de straat, scheuren in mijn huis, brandschade aan mijn kussens, parkeerproblemen, stof, herrie en nog steeds een postbode die maar heel soms mijn huis weet te vinden. Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit zijn zoal de dingen die op dit moment leven.

Dus ja, een diepe buiging. Het was een waar genoegen de blogs te schrijven en in ieder geval de andere kant van het verhaal te vertellen. I let it.

I let it throw me off my feet
I let it put me on my knees
What do I know
I ought to grow
But do I ever?
Do I ever?

Lieve mensen uit Alphen aan den Rijn, ik heb jullie de afgelopen vijf blogs meegenomen in de sloop, de brand, de puinhoop van Woonforte, het bestemmingsplan en BLVC plan. Redelijk informatief en sommige hopelijk wat vermakelijk. In die blogs heb ik het niet eens gehad over het eindresultaat wat er straks gaat komen.

Ik heb meerdere malen gehoord dat het straks heel mooi wordt, waarop ik steeds hebt gereageerd met: “dat het voor jullie heel mooi wordt”. Persoonlijk vind ik het niet heel erg mooi wat er gaat komen. Op de tekeningen vond ik het niet heel erg mooi, maar zoals ik al had aangegeven, ons werd niets gevraagd.

Zoals het er nu uitziet vind ik het wel wat hebben. Mooie jeu de boules baan zei mijn collega vanmorgen. Dat is nog eens omdenken! Past mooi bij mijn koffie corner voor de buurt reünie.

Nog een ‘maar wist je dat’:

  • Woonforte zich in 2030 gaat buigen over de Tolstraat? (reactie op een aantal opmerkingen op Facebook).
  • Ik nog steeds benieuwd ben naar het verhaal van Co van Dam? (maar geen Facebook heb)
  • Puin stinkt?

Dank voor het lezen en misschien komt er nog een vervolg als de bouw gaat beginnen of als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Vooralsnog ben ik blij dat de sloop zeer voorspoedig verloopt.

Groetjes, een inwoner uit het Rooie Dorp

brick by brick rode dorp 2.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.