Alphens EV

Brievenbusstickers gaan straks alleen nog digitaal

Een nee/nee, nee/ja of ja/ja-sticker op je brievenbus voor het wel of niet ontvangen van reclamefolders en huis-aan-huiskranten? Dat is straks niet meer nodig. Nog voor het einde van dit jaar wordt dat allemaal online geregeld.

In Alphen aan den Rijn kunnen inwoners tot op heden kiezen voor een nee/nee of een nee/ja sticker. De nee/nee geeft aan geen ongeadresseerde reclame-uitingen te willen ontvangen en ook geen huis-aan-huisbladen. De nee/ja geeft aan geen ongeadresseerd drukwerk te blieven, maar wel de huis-aan-huisbladen. Als het aan de Alphense gemeenteraad ligt worden brievenbussen voorzien van een ja/ja sticker, waarmee de bewoner aangeeft graag al het drukwerk te ontvangen.

Digitale 'brievenbussticker'

Een nieuwe ontwikkeling lijkt het mogelijk maken van die optie een stuk minder relevant te maken. De Nederlandse reclamefolderbranche heeft namelijk besloten dat deze bekende brievenbusstickers vanaf 1 juli 2022 digitaal gaan. Elk huishouden kan dan online via InMijnBus.nl hun voorkeur aangeven. Het is de bedoeling dat alle Nederlandse huishoudens eind dit jaar over InMijnBus beschikken. “Met een online registratie kan de voorkeur gemakkelijker en onzichtbaar worden aangegeven”, zegt branchevereniging MailDB.

Hoe werkt het?

De huidige voorkeur wordt overgenomen. Ieder huishouden ontvangt een kaart waarmee bewoners de voorkeur van hun adres kunnen wijzigen indien gewenst. Met de schuifjes kun je dit op ieder moment aanpassen. Deze wijziging wordt dan binnen twee weken verwerkt. Ook kun je per week een voorkeur aangeven, zodat je bijvoorbeeld geen reclamefolders of huis-aan-huisbladen ontvangt als je op vakantie bent. En die sticker? Die kan dan van je brievenbus af.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.