Josh Walet

Brons voor 2 AAV'36 atleten bij NKJ

Afgelopen weekend streden er 1000 jonge atleten tijdens het NK junioren bij de Alphens atletiekvereniging AAV'36. In totaal deden er 30 atleten mee van AAV'36, twee daarvan wonnen een bronzen medaille. Twan van Rijn pakte brons bij het hoogspringen, met zijn resultaat verbrak hij ook zijn PR en clubrecord. Sietske Verkade won brons bij het speerwerpen, ook zij verbrak haar PR.

Het NKJ werd vrijdagmiddag om 15.15 uur geopend door burgemeester Liesbeth Spies. Op vrijdag stonden de onderdelen speerwerpen, verspringen, kogelslingeren, 100 meter sprint, 400 meter horden en 3000 meter op de agende. 23 AAV'36 atleten stonden vrijdag in de startblokken voor een plekje op het podium en om hun PR's te verbeteren. En dat is bij velen van hen gelukt. 

Ondanks de hitte van zaterdag was het een geslaagde dag. De technische onderdelen stonden op het programma: kogelstoten, kogelslingeren, 800 meter, polstokhoogspringen, hink-stap-springen, discuswerpen, hoogspringen, verspringen, en de 100 en 110 meter horden. Op deze warme dag pakte Twan van Rijn zijn bronzen medaille met polstokhoogspringen, hij sprong 4.20 meter hoog.

Twan van Rijn derde plaats

Twan van Rijn derde plaats, foto: NKJ

Zondag was het gelukkig iets koeler dan zaterdag. Op de laatste dag streden de atleten op de onderdelen 5000 meter, kogelstoten, kogelslingeren, hink-stap-springen, discuswerpen, polsstokhoogspringen, hoogspringen, 1500 meter, 400 meter, 200 meter, 2000 meter steeple chase, 3000 meter steeple chase en speerwerpen. 

Voor het AAV'36 atleet Sietske Verkade was het een topdag. Zij pakte met een afstand van 45,08 meter op het onderdeel speerwerpen brons. Hiermee verbrak zij haar PR met 1,5 meter. 

Foto: Sietske Verkade, foto: NKJ

AAV'36 atleet Kadidja Sangare was ook een goede kanshebber om medailles binnen te slepen maar door een blessure aan haar enkel heeft zij zich moeten afmelden voor het NKJ.

N'ketia Seedo was het grote talent van afgelopen weekend en zoals verwacht pakte zij goud op de 100 meter sprint. Zij verbreekt nu al records van toptalent Dafne Schippers. De organisatie van het NKJ verwacht dat zij nog hoge ogen gaat gooien de komende jaren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Alphense Boksgala op 30 november

Op zaterdag 30 november vindt het Alphense Boksgala plaats in de Rijnstreekhal in Alphen. Er zullen 10 amateurpartijen en 3 profpartijen worden gebokst.

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.