Brons voor gezusters Takken op NK Veldrijden

Op zaterdag 25 januari hebben de Alphense Maxime en Roxanne Takken de bronzen medaille behaald op het NK Veldrijden in het Brabantse Moergestel.

De 10-jarige Maxime reed in haar categorie in de finale van de wedstrijd op de tweede plek, maar werd op de trap voorbij gesneld door haar tegenstander en werd zo zeer knap derde. Deze podiumplek was een bekroning op haar seizoen, waarin ze een enorme progressie heeft geboekt.

Ook haar oudere zus, Roxanne, reed bij de meisjes veertien jaar naar het brons. Ze reed een lange inhaalrace nadat ze bij de start uit haar pedaal was geschoten. Het leek er lange tijd op dat ze op een vijfde plek zou gaan eindigen, maar door materiaalpech en een diskwalificatie kwam zij alsnog op het podium te staan. Al met al een zeer geslaagde afsluiting voor de zussen van het veldritseizoen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.