Brons voor Roxanne Takken op NK Veldrijden

De Alphense Roxanne Takken van wielervereniging Avanti eindigde het afgelopen weekeinde tijdens het NK veldrijden in de categorie "meisjes 13 jaar" op een fraaie derde plaats. Een uitstekende prestatie omdat zij dit jaar pas voor het eerst wielrent.

Roxanne is ook erg blij met haar bronzen plak. Het NK vond plaats in het recreatiegebied Berkendonk in het Brabantse Helmond. In het kloppend hart van het veldrijden reed Roxanne na een matige start een sterke inhaalrace. Een voor een haalde zij haar tegenstanders in en kwam in het achterwiel van nummer twee in de wedstrijd. Helaas was het gat met de winnares Fee Knaven, de jongste dochter van oud beroepsrenner Servais Knaven, te groot om naar de kop van de wedstrijd te rijden.

Na afloop van het NK was Roxanne erg blij met haar podiumplaats. Afgelopen zomer werd zij ook al uitstekend 7e op haar eerste NK wegwielrennen. De komende periode gaat zij zich voorbereiden op het wegseizoen. De trainingen voor het veldrijden zijn dit jaar serieuzer aangepakt bij WV Avanti. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Maar liefst zeven jeugdrenners van het WV Avanti wedstrijdteam stonden aan het vertrek tijdens het NK en vele mooie ereplaatsen werden behaald in het afgelopen seizoen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 17:06

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden.