Brug slaan naar nieuwe generatie

Op 5 mei is de nieuwe voorziening van de Brug geplaatst. Op 24 juni wordt de Brug officieel in gebruik genomen. In de tussenliggende periode bereiden verschillende partijen de officiële opening voor.

De Brug wordt één van de jeugdfaciliteiten binnen het welzijnsaccommodatiebeleid en krijgt een overloopfunctie voor jeugd in de leeftijd van 14 tot 23 jaar voor de andere welzijnsaccommodaties. Dat betekent dat activiteiten in eerste instantie in de bestaande welzijnsaccommodaties plaatsvinden. Als dat niet mogelijk is, omdat de activiteit niet past binnen de bestaande locaties, kan jeugd in de leeftijd van 14 tot 23 jaar gebruik maken van De Brug. Participe gaat het jeugdhonk in opdracht van de gemeente  beheren. 

Wethouder Michel du Chatinier is enthousiast: “De Brug kan met de nieuwe voorziening een frisse start maken. Ik ben ervan overtuigd dat de vrijwilligers hun enthousiasme over kunnen brengen op een nieuwe generatie jongeren, die hun eigen herinneringen zullen maken in de Brug.”

Gebruikmaken van de Brug?
Wie een activiteit wil organiseren in de Brug kan contact leggen met Participe jongerenwerk of Participe. Zij kunnen ondersteunen en meedenken over de organisatie. Participe jongerenwerk is bereikbaar via jongerenwerk@participe.nu.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.