Bruggen vanaf 07.30 uur geopend voor superjacht

De 's Molenaarsbrug, Albert Schweitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphensebrug, Swaenswijkbrug, Alphense Hefbrug en Boskoopse Hefbrug zullen donderdagochtend langer geopend zijn om het superjacht Savannah door te laten. Bij de meeste bruggen zijn inmiddels borden geplaatst met de openingstijden van de brug.

Savannah passeert als eerste 's Molenaarsbrug tussen 07.30 uur en 09.30 uur. De bruggen zullen na elkaar een half uur tot een uur geopend blijven om het jacht erdoor te laten. Automobilisten worden op die momenten omgeleid met verkeersregelaars.

 
Albert Schweitzerbrug tussen 7.45 - 9.45 uur // Julianabrug tussen 08.15 - 10.15 uur

 
Alphensebrug tussen 08.45 - 10.45 uur // Swaenswijkbrug tussen 09.15 - 11.15 uur

Onderwater lounge
Het 83,5 meter lange schip wordt van Aalsmeer via Alphen aan den Rijn en Boskoop naar Rotterdam getransporteerd. Het jacht is zo bijzonder omdat het het eerste hybride superjacht zou zijn. Het jacht wordt aangedreven door een dieselmotor, drie hybride gensets (deels elektrisch aggregaat) en een roerpropeller die 360 graden kan draaien. Dankzij de hypermoderne techniek kan er al varend maar liefst dertig procent brandstof worden bespaard. 

Wat er aan brandstofkosten wordt "bespaard", is overigens al in het jacht geïnvesteerd. Het jacht beschikt onder andere over een onderwater lounge van waaruit je het onderwaterlandschap kunt bekijken, een bioscoop, een negen meter lang zwembad, vijf gastsuites inclusief VIP-suite met balkon, een teakhouten zonnedek en een garage.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.