Blog Opinie

Bruggitis

Toen ik op deze site las dat ’s Molenaarsbrug in storing stond, besloot ik dat het de hoogste tijd was om de waarheid te vertellen. Beste dorpsgenoten, we lijden al jaren massaal aan de besmettelijke ziekte Bruggitis.  

Het is niet best hoor, want de ziekte kent verschillende vormen. De Gemeente houdt het slechte nieuws nog onder de pet. Ze is bang dat we haar de schuld geven, omdat ze het maar niet onder controle krijgt. We kunnen namelijk gerust zeggen dat het virus zich ontwikkeld heeft tot een chronische variant dat, zeker de laatste jaren, wild om zich heen heeft gegrepen en consistent lijkt tegen alle soorten medicatie.

We leden natuurlijk al jaren aan Bruggitis Julianitis, maar kunnen daar inmiddels prima mee overweg. De schok was vier jaar geleden groot toen de ziekte op 3 augustus met een acute vorm met verstrekkende gevolgen over ons heen viel. Dat het genezingsproces lang zou duren, was een flinke streep door de rekening en vaak best wel even lastig. En laten we eerlijk zijn, als je nu over de Julianabrug rijdt, ben je toch altijd weer blij als je heelhuids aan de overkant bent.

Een jaarlijks terugkerende variant, maar wel lichtere vorm is de Bruggitis Alphensus. Deze wordt gekenmerkt door vele kortstondige stoornissen aan doorgaande stromen in het centrum met een ongeplande samenscholing aan beide zijden van de brug tot gevolg. Gek genoeg openbaart deze zich meer in de zomer dan in de winter. Er wordt nog onderzoek naar gedaan, maar het vermoeden bestaat dat de aandoening vaker opspeelt bij warmte.

Onafhankelijk van de twee bovengenoemde virussen wordt Alphen aan den Rijn regelmatig geteisterd door Hefbruggitis Spontanus, dat vaak ontstaat door invloeden van buitenaf. Op het moment dat je denkt dat die definitief genezen is, doemt de ziekte vanuit het niets weer op.

En nu hebben we dus een nieuwe vorm: Milleranus Bruggitis Storitus. Het leek aan onze deur voorbij te gaan, maar niets is minder waar. Gelukkig lang niet zo ernstig en verwoestend als Bruggitis Julianitis. Nog niet, zeg ik er nadrukkelijk bij, want begon dat ook niet op deze manier?

Al met al gaan we de goede kant op. Aangezien Bruggitis Julianitis een van de meest ernstige vormen is, zou je zeggen dat we het ergste wel gehad hebben. Er is echter nog één ernstiger vorm; de gevreesde Albcensus Bruggitis Schweitzerius. En die is ons tot nu toe gespaard gebleven.

Je moet er toch niet aan denken dat ook die….


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.