Blog Opinie

Bruggitis

Toen ik op deze site las dat ’s Molenaarsbrug in storing stond, besloot ik dat het de hoogste tijd was om de waarheid te vertellen. Beste dorpsgenoten, we lijden al jaren massaal aan de besmettelijke ziekte Bruggitis.  

Het is niet best hoor, want de ziekte kent verschillende vormen. De Gemeente houdt het slechte nieuws nog onder de pet. Ze is bang dat we haar de schuld geven, omdat ze het maar niet onder controle krijgt. We kunnen namelijk gerust zeggen dat het virus zich ontwikkeld heeft tot een chronische variant dat, zeker de laatste jaren, wild om zich heen heeft gegrepen en consistent lijkt tegen alle soorten medicatie.

We leden natuurlijk al jaren aan Bruggitis Julianitis, maar kunnen daar inmiddels prima mee overweg. De schok was vier jaar geleden groot toen de ziekte op 3 augustus met een acute vorm met verstrekkende gevolgen over ons heen viel. Dat het genezingsproces lang zou duren, was een flinke streep door de rekening en vaak best wel even lastig. En laten we eerlijk zijn, als je nu over de Julianabrug rijdt, ben je toch altijd weer blij als je heelhuids aan de overkant bent.

Een jaarlijks terugkerende variant, maar wel lichtere vorm is de Bruggitis Alphensus. Deze wordt gekenmerkt door vele kortstondige stoornissen aan doorgaande stromen in het centrum met een ongeplande samenscholing aan beide zijden van de brug tot gevolg. Gek genoeg openbaart deze zich meer in de zomer dan in de winter. Er wordt nog onderzoek naar gedaan, maar het vermoeden bestaat dat de aandoening vaker opspeelt bij warmte.

Onafhankelijk van de twee bovengenoemde virussen wordt Alphen aan den Rijn regelmatig geteisterd door Hefbruggitis Spontanus, dat vaak ontstaat door invloeden van buitenaf. Op het moment dat je denkt dat die definitief genezen is, doemt de ziekte vanuit het niets weer op.

En nu hebben we dus een nieuwe vorm: Milleranus Bruggitis Storitus. Het leek aan onze deur voorbij te gaan, maar niets is minder waar. Gelukkig lang niet zo ernstig en verwoestend als Bruggitis Julianitis. Nog niet, zeg ik er nadrukkelijk bij, want begon dat ook niet op deze manier?

Al met al gaan we de goede kant op. Aangezien Bruggitis Julianitis een van de meest ernstige vormen is, zou je zeggen dat we het ergste wel gehad hebben. Er is echter nog één ernstiger vorm; de gevreesde Albcensus Bruggitis Schweitzerius. En die is ons tot nu toe gespaard gebleven.

Je moet er toch niet aan denken dat ook die….


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.