Blog Opinie

Bruggitis

Toen ik op deze site las dat ’s Molenaarsbrug in storing stond, besloot ik dat het de hoogste tijd was om de waarheid te vertellen. Beste dorpsgenoten, we lijden al jaren massaal aan de besmettelijke ziekte Bruggitis.  

Het is niet best hoor, want de ziekte kent verschillende vormen. De Gemeente houdt het slechte nieuws nog onder de pet. Ze is bang dat we haar de schuld geven, omdat ze het maar niet onder controle krijgt. We kunnen namelijk gerust zeggen dat het virus zich ontwikkeld heeft tot een chronische variant dat, zeker de laatste jaren, wild om zich heen heeft gegrepen en consistent lijkt tegen alle soorten medicatie.

We leden natuurlijk al jaren aan Bruggitis Julianitis, maar kunnen daar inmiddels prima mee overweg. De schok was vier jaar geleden groot toen de ziekte op 3 augustus met een acute vorm met verstrekkende gevolgen over ons heen viel. Dat het genezingsproces lang zou duren, was een flinke streep door de rekening en vaak best wel even lastig. En laten we eerlijk zijn, als je nu over de Julianabrug rijdt, ben je toch altijd weer blij als je heelhuids aan de overkant bent.

Een jaarlijks terugkerende variant, maar wel lichtere vorm is de Bruggitis Alphensus. Deze wordt gekenmerkt door vele kortstondige stoornissen aan doorgaande stromen in het centrum met een ongeplande samenscholing aan beide zijden van de brug tot gevolg. Gek genoeg openbaart deze zich meer in de zomer dan in de winter. Er wordt nog onderzoek naar gedaan, maar het vermoeden bestaat dat de aandoening vaker opspeelt bij warmte.

Onafhankelijk van de twee bovengenoemde virussen wordt Alphen aan den Rijn regelmatig geteisterd door Hefbruggitis Spontanus, dat vaak ontstaat door invloeden van buitenaf. Op het moment dat je denkt dat die definitief genezen is, doemt de ziekte vanuit het niets weer op.

En nu hebben we dus een nieuwe vorm: Milleranus Bruggitis Storitus. Het leek aan onze deur voorbij te gaan, maar niets is minder waar. Gelukkig lang niet zo ernstig en verwoestend als Bruggitis Julianitis. Nog niet, zeg ik er nadrukkelijk bij, want begon dat ook niet op deze manier?

Al met al gaan we de goede kant op. Aangezien Bruggitis Julianitis een van de meest ernstige vormen is, zou je zeggen dat we het ergste wel gehad hebben. Er is echter nog één ernstiger vorm; de gevreesde Albcensus Bruggitis Schweitzerius. En die is ons tot nu toe gespaard gebleven.

Je moet er toch niet aan denken dat ook die….


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!