Josh Walet
Advertorial Overige

Brugwachtertje aan den Rijn doet met de Soosboot mee aan de familiedag op de Werf

Komend weekend is het feest op De Werf in Alphen aan den Rijn! Een hilarische bingoshow op vrijdag en een echte familiedag in Hollands Glorie op zaterdag. Oud Hollandse spelletjes, schuitje varen, theetje drinken, ambachtelijke makers en unieke winkels. Ontdek deze creatieve hotspot vol verrassingen. Kom je ook?

Oude glorie

Op het terrein, waar voorheen de Biesterfeldfabriek actief was, krijgt De Werf steeds meer vorm en is het volop in ontwikkeling. "Het was een zoektocht, maar inmiddels vinden de ondernemers steeds meer hun weg in dit nieuwe concept", vertelt Brenda die hier haar webshop LiefsLabel.nl runt. "Het is een broedplaats van duurzaamheid, creëren en genieten hier in de Rijnhaven. Er zijn niet veel werkplekken waar je tijdens je lunch een boot voorbij ziet rijden! Ja rijden. Ze gaan nu langzaam de winterstalling in. Binnen worden de boten tot vier hoog gestapeld."

Bekendheid

Deze authentieke industriële plek wordt steeds vaker ontdekt door fotografen en tv die de locatie voor fotoshoots en programma's gebruiken. "Bekendheid verwerven in de buurt blijkt lastiger", vult Andrea eerlijk aan. Zij is eigenaresse van Kast & Zo, een winkel en werkplek met opgeknapte kasten en decoratie. "De overbuurvrouw, woonachtig in één van de nieuwe appartementen aan de haven, kwam een kijkje nemen nadat ze de winkel van Dickens Style bij De Meilandjes op tv had gezien, maar wist helemaal niet wat hier te doen was." Op het gebied van marketing ligt er dus een uitdaging.

Laat de ballen maar vallen

"Daar is dit feestweekend een volgende stap in", vult Sylvia enthousiast aan. "Op vrijdagavond 29 september organiseren we een bingo waarbij alle prijzen worden gedoneerd door de ondernemers. De inkomsten gebruiken we voor marketing om nog bekender te worden en nog meer leuke dingen te organiseren." Zelf geeft de eigenaresse van So My Vintage een minuut gratis winkelen weg. Wie wil dat nou niet?

Dit kun je beleven

Zaterdag 30 september ben je van harte uitgenodigd om bij de makers en kunstenaars een kijkje te nemen op hun werkplek. Voor kinderen zijn er (gratis!) Oud-Hollandse spelletjes te spelen en voor een klein prijsje kun je genieten van een boottocht in samenwerking met Brugwachtertje aan den Rijn. Ook is de officiële opening van de nieuwe Chase Tag baan. Dat is tikkertje, maar dan ook voor volwassenen, onder leiding van wereldkampioen Dave Hogenboom. Er wordt veelal gebruik van wordt gemaakt door BSO's en scholen om de jeugd op een leuke nieuwe manier in beweging te krijgen. Het complete programma voor Hollands Glorie op 29 & 30 september vind je op de website.


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.