Brugwachtertje aan den Rijn
Advertorial Evenementen

Brugwachtertje aan den Rijn organiseert weer met het Gilde ‘stadswandeling over het water’

Heb je de (Soos)boot gemist omdat alle vaarten volgeboekt waren? Niet getreurd, Brugwachtertje aan den Rijn organiseert weer met het Gilde haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Stadswandeling over het water

Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, zoals de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

De boot vaart in ieder geval twee keer in de maand op zaterdagochtenden om 10:30 uur. De eerstvolgende tochten vinden plaats op 18 juni en 2 juli, de andere data staan op de website van het Brugwachtershuisje. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Er kunnen circa 15-20 personen per keer mee, alleen afvaart bij minimaal 10 personen. Je kunt de boot ook reserveren met een eigen groep voor bijvoorbeeld een verjaardag of met een zakelijk gezelschap. Er zal dan een schipper meegaan, maar geen gids.

Let op: eigen consumpties meenemen of eigen catering aan boord is niet mogelijk. Cateringopties worden in overleg met Brasserie De Alphense Burgemeester aangeboden. Vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug


Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.