Budgetketen Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

De budgetketen Op=Op Voordeelshop heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank. De keten heeft in totaal 141 winkels, waarvan er 11 franchise zijn en er werken ruim 1100 mensen.

De winkels blijven voorlopig open, meldt de keten op de website. De webshop is wel tijdelijk gesloten, wat hier mee gebeurd wordt pas duidelijk als er een curator is aangesteld. De franchisewinkels vallen buiten het faillissement. 

De keten meldt dat ze de last hebben van "uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en bedrijfsvoering vragen". De afgelopen twee jaar hebben de aandeelhouders extra geld beschikbaar gesteld aan de keten maar dit was niet genoeg om de keten overeind te houden. Verder gaan met minder winkels blijkt ook niet mogelijk.

De eerste Op = Op Voordeelshop opende in 1997 in Klazienaveen, Drenthe. De laatste jaren breidde het concern snel uit.

In Alphen aan den Rijn zit er in winkelcentrum de Baronie een Op=Op Voordeelshop. Cadeaukaarten kunnen voorlopig nog worden ingeleverd en retourneren kan alleen nog in de winkels.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.