Alphen Beweegt
Advertorial Sport

Buiten ligt de wereld aan je voeten!

Kinderwethouder Day vindt buitenspelen belangrijk en leuk. De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt zijn het helemaal met haar eens en maken met hun programma Samen Actief buitenspelen daarom nog leuker!

Day is kinderwethouder sport en dat Day van sporten en bewegen houdt is dan natuurlijk vanzelfsprekend! “Ik vind buitenspelen leuk, omdat ik me dan lekker vrij voel, buiten is er altijd iets te beleven”, vertelt Day. “In de zomer ben ik vaak de hele dag buiten aan het spelen. In de winter is dat iets minder door het weer, maar als het een mooie dag is ga ik direct naar buiten.” Day vindt buitenspelen en sporten belangrijk omdat ‘je er fit van wordt en omdat het gewoon leuk is’. En zo denken de buurtsportcoaches van Alphen Beweegt er net zo over!

Buiten ligt de wereld aan je voeten en kun je je net als Day lekker vrij voelen! Alphen Beweegt vindt dat kinderen altijd, in ieder seizoen, lekker buiten moeten kunnen spelen. Met het programma Samen Actief maken ze buitenspelen nog leuker! Elke schooldag staan de buurtsportcoaches in de wijk met verschillende sport- en spelmaterialen, zodat er voor iedereen iets leuks te doen is. Van knotshockey en badmintonnen tot voetballen en archery tag, alles komt aan bod.

Iedereen is welkom en de activiteiten zijn altijd gratis. Kinderen hoeven zich niet aan te melden. Wil je weten wanneer de buurtsportcoaches bij jou in de wijk zijn met Samen Actief? Neem dan een kijkje op de website. Je herkent de buurtsportcoaches van Alphen Beweegt aan de grote blauwe of groene beachflag.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.