Josh Walet
Advertorial Sport

Buiten trainen gaat gewoon door bij Fort Alpha!

Sinds november vind je bij de Zegerplas, in het verlengde van de T-steiger, Fort Alpha. Hier kun je terecht voor obstacle training, personal training, bootcamp en nog veel meer. ‘’Het is meer dan een sport, het is een avontuur.’’ Ook nu gaan de trainingen bij Fort Alpha gewoon door.

Raar is het niet, want met 5000 vierkante meter aan buitenruimte is er plek genoeg om de anderhalve meter afstand aan te houden. ‘’Daarnaast is er niets mooier dan buiten trainen’’, vindt eigenaar Ricardo van den Belt. En de mogelijkheden zijn eindeloos.

‘’In de basis bieden we obstacle training, survival run en bootcamp voor kinderen en volwassenen. Daarnaast geven we fitnessoefeningen onder begeleiding.’’ Maar ook is het the place to be voor originele teamuitjes en kinderfeestjes. ‘’Het is sporten, maar dan alsof je in een speeltuin speelt. En je pakt het lichaam zoals het bedoeld is’’, legt Ricardo uit.

Zelf kijkt hij vooral uit naar de zomerdagen. ‘’Hoe gaaf zou het zijn als je op vrijdag na je training nog lekker blijft hangen voor een barbecue, of een duik kunt nemen in het water?’’ Hij mag dan ook gebruikmaken van de naastgelegen dagcamping. ‘’Maar ook nu is het lekker om buiten te trainen, hoor.’’

Iedereen kan het halen

Voor Van den Belt ligt de uitdaging in het behalen van ogenschijnlijk onmogelijke doelen van zijn klanten. ‘’Zegt iemand dat hij of zij het niet kan? Dan ligt daar mijn uitdaging.’’ Hij vervolgt: ‘’Iedereen kan het halen.’’ Zo kun je bij Fort Alpha de zogenaamde militaire en politietest doen, waarbij je brons, zilver en goud kunt halen. ‘’Hier werk je dan langzaam naartoe. Deelnemers zijn aan het einde van de test bekaf, maar wel heel trots als ze ‘goud’ hebben gehaald.’’

Naast Fort Alpha is Van den Belt eigenaar van de sportschool 4Sport. Nu de sportschool dicht is, mogen zijn sporters gratis bij Fort Alpha trainen. ‘’Ik ben hen heel dankbaar dat ze bij ons blijven, en vind het verschrikkelijk dat de sportschool dicht moet. Daarom wil ik hen dit alternatief geven.’’

Benieuwd naar Fort Alpha? Neem dan eens een kijkje op de website of loop eens langs!


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!