De Thermen2

Buitenbad van De Hoorn mag mogelijk binnenkort open

Binnenkort banen zwemmen in het buitenbad van zwembad De Hoorn? Die optie ligt nu op tafel. De Thermen2 is hoopvol gestemd dat zij dit in overleg met de gemeente voor elkaar kunnen krijgen.

Sinds dinsdag 15 december zijn beide zwembaden van De Thermen2 gesloten. De aangescherpte maatregelen gelden namelijk ook voor De Hoorn en AquaRijn. Door de verlenging van de lockdown met drie weken, wat afgelopen dinsdagavond door premier Rutte werd aangekondigd, zullen de binnenzwembaden voorlopig nog dicht blijven.

Er is echter wel hoop dat De Thermen2 het buitenbad van zwembad De Hoorn binnenkort mag openen. “We kregen de afgelopen weken heel veel verzoeken van gasten of dit mogelijk was. Zij missen natuurlijk het zwemmen ook enorm”, zegt Jessica Seijsener van De Thermen2. De eerste reacties van Alphenaren zijn dan ook positief. “We zijn momenteel aan het onderzoeken of het mogelijk is om het buitenbad te openen en of het van de gemeente mag.”

Als de gemeente toestemming geeft, betekent het echter niet dat het buitenbad de volgende dag gelijk open kan. “Wanneer we toestemming krijgen hebben we nog wel wat werk te doen. Denk onder andere aan het schoonmaken van het buitenbad, realiseren van looproutes, het opwarmen van het water – dat is nu 6 graden en moet naar 21 graden – en de reserveringsystemen activeren. Niemand mag de accommodatie in, dus alles zal buiten moeten gebeuren”, zegt Seijsener. “Maar dat neemt niet weg dat we er heel veel zin in hebben en hopen dat we dit kunnen en mogen doen, binnen de maatregelen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.