Samen buiten spelen is niet alleen heel leuk, maar ook super gezond. Daar zet Zorg en Zekerheid zich, samen met lokale en regionale partijen, actief voor in. Buiten spelen heeft een positief effect op de ontwikkeling van een kind. Niet alleen op lichamelijk vlak. Buiten spelen is ook goed voor de mentale gezondheid.

Kinderen worden creatiever, omdat zij leren hun fantasie te gebruiken en ad hoc oplossingen en spelregels te bedenken. Zij ontwikkelen hun motorische vaardigheden en bewegen intensief bij het buitenspelen, waardoor zij ook minder kans hebben op overgewicht. 

Kortom, genoeg redenen om - juist in de zomervakantie – activiteiten zoals voetbal, tikkertje, bamboestieken, hoelapoepen of ropeskipping te organiseren.

Buitenpret 
In gemeente Alphen aan den Rijn kan de jeugd deelnemen aan Buitenpret. In de kernen Zwammerdam, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp spelen de medewerkers van Alphen Beweegt op een laagdrempelige manier diverse spellen met de kinderen uit die plaatsen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Kom je ook? 

Buitenpret is op: