Gemeente Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouder hijsen mensenrechtenvlag op Internationale Dag Tegen Racisme & Discriminatie

Op 21 maart staan we door heel de wereld stil bij racisme en discriminatie, en de gevolgen daarvan. Zo ook in Alphen aan den Rijn.

Op dinsdagochtend is door burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Anouk Noordermeer de mensenrechtenvlag gehesen. Ook Kinderburgemeester Maud was hierbij aanwezig.

Het hijsen van de vlag werd gedaan op de Internationale Dag Tegen Racisme & Discriminatie. “Wij geven hiermee een duidelijk signaal af tegen racisme, discriminatie en uitsluiting en staan voor een veilige en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf mag en kan zijn”, aldus gemeente Alphen aan den Rijn.

Al sinds 1960 wordt door landen die lid zijn van de Verenigde Naties stilgestaan bij deze dag. Waarom dit ook in Alphen nog elk jaar wordt gedaan? “Zolang mensen racisme en discriminatie in onze gemeente ervaren, blijft aandacht hiervoor noodzakelijk”, legt de gemeente uit.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.