Economie

Burgemeester huldigt helden die gezin van brand redden

De twee meiden en de buren die afgelopen week een gezin uit hun brandende woning in Koudekerk gered hebben, zijn donderdagavond gehuldigd door Burgemeester Liesbeth Spies. De huldiging vond plaats in de Koudekerkse brandweerkazerne.

De meiden ontvingen donderdagavond uit handen van burgemeester Spies een cadeaubon, de buren die mee hebben geholpen ontvingen een bos bloemen. Zowel de korpschef als de burgemeester spraken hun lof uit over het snelle en heldhaftige handelen van de burgers. "Tegenwoordig maken mensen foto’s of doen helemaal niks, maar deze meiden zijn helden samen met de buurman."

Zondagnacht zagen twee meiden op een scooter vlammen aan de achterkant van een woning en sloegen direct alarm. De bewoners werden niet direct wakker, dus de meiden wekten de buren. Via een ladder konden de bewoners en hun kleine kinderen het huis uit vluchtten. Na anderhalf uur blussen, kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Lees hier het volledige artikel.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.