Bibliotheek Rijn en Venen

Burgemeester Liesbeth Spies leest voor uit 'Moppereend'

Als start van de Nationale Voorleesdagen vond op woensdagochtend 22 januari Het Nationale Voorleesontbijt plaats in Bibliotheek Rijn en Venen. In de vestiging Alphen Centrum was het de beurt aan Burgemeester Liesbeth Spies om voor te lezen uit het prentenboek 'Moppereend'.

Op woensdagochtend 22 januari stroomde het vol in Bibliotheek Alphen Centrum. Niet zomaar een ochtend op deze woensdag, want het was tijd voor Het Nationale Voorleesontbijt. Groepen kinderen komen binnen en verzamelden zich rond de ‘voorleestroon’. Vol verwondering luisterden ze naar het verhaal 'Moppereend', dat met veel enthousiasme werd voorgelezen door burgemeester Liesbeth Spies. In haar hand hield ze de pop van de 'Moppereend', de hoofdrolspeler van het verhaal. Na afloop van het verhaal mochten de kinderen de 'Moppereend' nog even aanraken en vasthouden en dát deden ze maar al te graag.

Na het voorlezen verzamelden de kinderen zich rond de tafels die gedekt waren met lekkere broodjes en feestelijk bestek. "Gezellig samen eten en uit volle borst liedjes zingen: wat een goed begin van de dag!" laat de bibliotheek weten.

Moppereend cadeau

De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Daarom heeft de bibliotheek een leuke actie: kinderen van 0 t/m 4 jaar kunnen tot en met zaterdag 1 februari gratis én zonder inschrijfkosten lid worden bij de bibliotheek. Bij inschrijving in een van de vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen ontvangen zij ook nog eens de Moppereend knuffel cadeau (zolang de voorraad strekt).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Economie vandaag 11:02

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.

Advertorial Cultuur vandaag 10:49

Stormloop kaarten De Beentjes van Sint Hildegard

Ze is dé ster van het witte doek en van het theater: Johanna ter Steege. De kassa van Castellum wordt overspoeld met de vraag naar tickets voor De Beentjes van Sint Hildegard, waarin zij de hoofdrol vertolkt. Het speelfilmdebuut van Herman Finkers scoort zo goed in de Alphense bioscoop, dat de film komende week ook een aantal keer in de grote Fonds Alphenzaal te zien is.

Natuur en recreatie vandaag 09:42

Eerste paal voor Klimpark Alphen de grond in

Op dinsdagochtend 25 februari is de eerste paal voor Klimpark Alphen in Park Zegersloot de grond ingegaan. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl waren aanwezig bij de ceremonie.

Politiek vandaag 08:53

Hazerswoudse raadsleden hebben vraagtekens bij verkeersplannen

Raadsleden van CDA, Nieuw Elan, D66 en VVD stellen, in principe namens Hazerswoude-Dorp waar zij wonen, vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen vooral weten waarom de gemeenteraad en de dorpsbewoners ineens buitenspel staan.