Donderdagavond 6 oktober vond het najaarscongres van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters plaats. Voorzitter Liesbeth Spies ontving haar collega burgemeesters in het Alphense Castellum. 

Liesbeth Spies mocht als voorzitter van het NGB (Nederlands Genootschap van Burgemeesters) het welkomstwoord doen. Dat was niet het enige, want ook sprak ze de jaarrede uit. Samen met de burgemeesters vanuit het hele land wisselden Liesbeth Spies van gedachten met het thema ‘betrouwbaar besturen’. 

Met elkaar in gesprek

Vele onderwerpen werden besproken. “Over hoe we omgaan met de verschillende ingewikkelde vraagstukken waar we in Nederland voor staan, in tijden waarin we te hebben heeft met afgenomen vertrouwen in de overheid en toegenomen polarisatie,” laat de burgemeester weten. 

“Voor burgemeesters ligt hier met name de uitdaging om als neutrale, rust brengende bestuurders te proberen verbinding tussen mensen te bevorderen en te zorgen dat we mét elkaar in gesprek blijven”, laat de Alphense burgemeester weten.

Burgemeester Spies vond het een eer haar collega’s te ontvangen in het Alphense Castellum. “Een inspirerende en waardevolle dag en extra mooi om de collega’s in Alphen aan den Rijn te mogen ontvangen!” 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Liesbeth Spies (@burgemeesterliesbethspies)