Pauline Thoomes via Instagram

Burgemeester Liesbeth Spies op bezoek bij De Rank voor campagne nieuwe kinderburgemeester

De campagne voor de nieuwe kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn is in volle gang. Vrijdag 9 juni was burgemeester Liesbeth Spies aanwezig bij basisschool De Rank om te praten over het vak.

Vorig jaar is Maud gekozen als nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn. In het jaar 2022-2023 had zij de eer om samen met kinderwethouders Alim, Dustin, Sarah, Ocean en Floriene beslissingen te maken voor de kinderen in Alphen aan den Rijn. Deze kinderen zullen plaats maken voor een nieuw kindercollege.

Om een nieuw college van kinderburgemeester en -wethouders samen te stellen is een wervingscampagne aan de gang. Vrijdag was burgemeester Liesbeth Spies op bezoek bij basisschool De Rank. Burgemeester Spies ging in gesprek met de groepen 7 van De Rank over de rol van kinderburgemeester en de ambities van de kinderen.

Aanmelden

Zit jij in groep 7 en wil jij de nieuwe kinderburgemeester worden? Meld je dan aan! Aanmelden kan tussen 22 mei en 14 juni 2023 met een foto, je naam en jouw slogan. Ook stuur je een filmpje op waarin je de vragen ‘wat maakt jou de beste kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn?’ en ‘wat zou jij namens alle kinderen in de gemeente willen veranderen?’ beantwoordt.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://dekinderburgemeester.nl/.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.