Josh Walet

Burgemeester ontvangt het eerste exemplaar van ‘Alphen aan den Rijn in dagen van Corona’

Tijdens de coronacrisis waren de straten van Alphen aan den Rijn een stuk leger dan normaal. Dat legde uitgever/auteur Arie van den Ende vast op beeld. Ruim 200 foto’s zijn geselecteerd voor een fotoboek, dat burgemeester Liesbeth Spies donderdag in ontvangst neemt.

Meer dan 1700 foto’s maakte uitgever/auteur Arie van den Ende van de verlaten straten in veel wijken van Alphen aan den Rijn. Deze foto’s maakte hij tijdens de maanden dat de coronamaatregelen van kracht waren en veel mensen thuis bleven.

“De foto’s geven een beklemmend beeld van de lockdown in de zonovergoten lege straten, pleinen en industrieterreinen. Naarmate de tijd vorderde zien we de mensen reageren op de ingrijpende maatregelen met inventieve oplossingen om in de 1,5 meter economie te leven. Er ontstaat een meer creatieve sfeer na het grimmige begin”, aldus Uitgeverij Betelgeuze over het boek.

De uitgeverij heeft een selectie gemaakt van ruim 200 foto’s en daarvan een fotoboek uitgegeven met de titel ‘Alphen aan den Rijn in dagen van Corona’. Op donderdag 23 juli 2020 neemt burgemeester Liesbeth Spies het boek in ontvangst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.