Joshua Bos

Burgemeester roept op om aangifte te doen bij auto-inbraken

Burgemeester Liesbeth Spies wil graag dat inwoners van de wijk Kerk en Zanen altijd aangifte doen van het openbreken van auto’s en van pogingen hiertoe. "Hoe meer aangiften er zijn, hoe meer straf de daders uiteindelijk krijgen."

De VVD wilde donderdagavond 15 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering van de burgemeester weten hoe het kan dat de politie de auto-inbraken in de woonwijk Kerk en Zanen niet heeft opgemerkt.
Dat bleek een abuis. "De politie heeft negen aangiften ontvangen", aldus Spies. "Het gaat om zeer professionele inbraken met geavanceerde apparatuur. De inbraken worden gepleegd door een aantal bendes in heel Nederland. Vandaar ook dat een landelijke eenheid van de politie zich hiermee bezig houdt."

De enige manier om hiertegen op te treden, is preventief werken zo benadrukte de burgemeester. "Hoe maken we het de bendes zo lastig mogelijk? Bovendien is het heel belangrijk om aangifte te doen. Hoe dikker het dossier, hoe hoger de straffen."

Alphen aan den Rijn is vanaf verschillende snelwegen gemakkelijk bereikbaar en daarom vaker een doel van de bendes. Dat is een trend die al jaren zichtbaar is in de politiecijfers.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Woensdag 28 en vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!