gemeente Alphen aan den Rijn

Burgemeester roept op om kind met open armen te ontvangen

Op 2 maart werd de eerste besmetting van het coronavirus vastgesteld in Alphen bij een 5-jarig kind. Zij is inmiddels weer gezond verklaard. Burgemeester Liesbeth Spies doet een oproep om het kind op school normaal te behandelen en met open armen te ontvangen.

Spies meldde dinsdag 10 maart dat het 5-jarige kind dat ziek van vakantie in Italië terugkwam genezen is. Dat blijkt uit twee tests die met een pauze van 24 uur zijn afgenomen. Omdat het kind genezen is, kan het ook weer gewoon naar school. De familieleden moeten nu veertien dagen in quarantaine om uit te sluiten dat zij besmet zijn geraakt tijdens de ziekte van het kind. Bij de andere gezinnen die op vakantie contact met elkaar hadden, is geen besmetting geconstateerd.

Spies stoort zich aan een aantal emotionele reacties van andere ouders tegenover de  betreffende gezinnen. "Ik ben geschrokken van ouders die op sociale media op een nare emotionele manier reageren op de betrokken gezinnen." Verder hoopt de burgemeester dat het genezen kind normaal naar school kan. "Hopelijk wordt het kind met open armen ontvangen."

De gemeente volgt de landelijke richtlijnen, alsmede de adviezen van RIVM en GGD. Het doel van de richtlijnen en de adviezen is om meer besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit omdat corona een nieuw virus is waar men geen weerstand tegen heeft en waarvoor de ontwikkeling van een vaccin nog zeker een jaar duurt.

Lees ook: Opnieuw besmetting Coronavirus in Alphen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.