Burgemeester Spies: 'Automobilisten, let op in het stadshart'

Burgemeester Liesbeth Spies benadrukte gisteren dat automobilisten moeten opletten bij de werkzaamheden in het Alphens centrum. Na de aanrijding van afgelopen zondag waarbij een 14-jarige jongen zwaargewond naar het ziekenhuis is vervoerd kwamen er veel reacties.

Er wordt hard gewerkt in het stadshart, o.a. aan de bouw van de bibliotheek, de aanpassingen aan de Thorbeckestraat, de tijdelijke parkeerplaatsen en de bouw van het Aarkadekwartier. Hierdoor is de situatie op de wegen in het centrum aangepast.

"Rijdt niet te hard en houd je handen aan het stuur", roept de burgemeester gisteren op aan automobilisten. Het ongeluk van afgelopen zaterdag kwam niet omdat de automobilist te hard hard gereden maar de jongen is tijdens het oversteken tegen de auto opgebotst, aldus de politie. Waarschijnlijk heeft hij niet goed opgelet met oversteken. "Maar alsnog merken en horen we van omwonenden en werkui dat er nog te hard wordt gereden in het centrum, zeker rondom de werkzaamheden. Dit levert gevaarlijke situaties op. De situatie is nu eenmaal even anders dan je gewend bent."

Vanaf juni moet de situatie veiliger worden vertelt het het college. "Dan moet de rotonde bij de Thorbeckestraat/ Lijsterlaan gereed zijn en ook de aanpassingen aan de Thorbeckestraat. Het verkeer van en naar de Oranje Nassausingel kan dan beter en vooral veiliger doorstromen", aldus wethouder Gerard van As. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.