Burgemeester Spies: “Deze situatie noopt tot samenwerking’’

Het kabinet heeft op 15 maart aanvullende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. De impact van deze maatregelen is groot. Kinderen gaan de komende drie weken niet naar school en onder andere horecaondernemers, sport- en fitnessclubs moeten de deuren sluiten – en bovendien wordt gevraagd fysiek afstand van elkaar te houden. Deze maatregelen raken iedereen in onze gemeente.

Burgemeester Liesbeth Spies: "We moeten met elkaar de schouders eronder zetten om onze samenleving zoveel mogelijk draaiende te houden. Dat is onwennig en vergt veel flexibiliteit en veerkracht van iedereen. Maar vooral vraagt het om verbinding en samenwerking van en met onze partners, instellingen, bedrijfsleven, onderwijs, kinderopvang en u als inwoner.

Samen met de wethouders De Jager en Schotanus heeft er vandaag een gesprek plaatsgevonden met de besturen van de scholen, kinderopvangcentra en zorg in onze gemeente. Gesproken is over hoe het gaat met het organiseren van de opvang van kinderen van ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg, bij de politie of openbaar vervoer. Wat zij vooral zien is dat heel veel ouders gehoor hebben gegeven aan de oproep hun kinderen thuis te houden. Ook is duidelijk dat deze partijen elkaar goed weten te vinden, onderling afstemmen en samenwerken om de opvang en het onderwijs aan kinderen goed te regelen.

Ook was er vandaag een gesprek met Ondernemend Alphen, waarbij de wethouders Van As en Van Velzen aanwezig waren. We hebben gesproken over de problemen in het bedrijfsleven als gevolg van de landelijke maatregelen.

En vanavond komen alle burgemeesters in de Veiligheidsregio Hollands Midden hier in het gemeentehuis bij elkaar op basis van de maatregelen die het Kabinet gisteren heeft genomen.

Zoals gezegd: We maken met elkaar een bijzondere periode door die impact heeft op het leven van iedereen. Niet alles gaat vanzelf en is misschien gelijk goed geregeld, maar ik weet zeker dat iedereen zijn best doet. Ik reken op ieders begrip voor deze situatie.

Wat ik hartverwarmend vind is dat er allerlei ‘Coronahulp’ wordt aangeboden, bijvoorbeeld:

  • Inwoners die boodschappen doen voor buurtbewoners met griepachtige klachten
  • Of zich aanbieden als oppas
  • vrijwilligers in een aantal kernen die boodschappen gaan doen voor hoogbejaarden
  • De horeca die ingekocht voedsel schenkt aan de voedselbank

Ook zie je dat mensen met creatieve oplossingen komen, bijvoorbeeld de Alphens Restaurantweek die nu ‘restaurant bij u thuis’ wordt. 

Allemaal initiatieven die snel en spontaan zijn ontstaan. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat wij dit met elkaar aan kunnen."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!