Woonforte

Burgemeester Spies leest voor aan kinderen uit de Diamantstraat

Op zaterdag 10 april konden kinderen uit de Diamantstraat luisteren naar verhalen van burgemeester Liesbeth Spies tijdens het voorleesuurtje. Ook werd er een tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen uit de buurt. “Het was een geslaagde middag!”

Joke Amelunxen van de Blije Wijk was ontzettend enthousiast over de activiteit die zij deze keer weer hebben opgezet. ‘’De bewonerscommissie van de diamant, de Blije Wijk, Tom in de buurt en Woonforte, organiseren vaker leuke dagen in tijden van corona. Vorig jaar hadden wij bijvoorbeeld een wensslinger, waar iedereen een wens kenbaar kon maken en aan de slinger kon hangen. Nu wilden we specifiek iets voor kinderen doen.’’ 

Burgemeester Spies had het genoegen om deel te nemen aan het voorleesuurtje voor kinderen aan de Diamantstraat. ‘’Toen wij de burgemeester in een spontane actie hadden gevraagd om mee te doen, stond zij hier positief tegenover. We hadden een tekenwedstrijd en een voorleesuur uit het prachtige kinderboek van het Muizenhuis voor de kinderen in petto’’, vertelt Joke. 

Blije gezichten 

In dit uurtje vertier waren er niets anders dan blije gezichten te zien op de snoetjes van de kinderen. In een tijd als deze, waar heel veel uitjes niet mogelijk zijn, is het belangrijk om toch voor voldoende vertier te zorgen, meent Joke. ‘’Het was een mooi, warm, spontaan en gezellig uurtje. De burgemeester was heel makkelijk benaderbaar en de kinderen konden haar van alles vragen. Kinderen vonden dit heel fijn die middag.’’ 

Bij de Blije Wijk vinden ze het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en te blijven, zeker nu. ‘’We proberen altijd wel iets leuk te organiseren samen met de wijkbewoners. We moeten er met z’n allen doorheen. Als je die blije gezichten ziet, dan weet je waar je het voor doet. Het was een feestuur.’’ De middag eindigde met de uitreiking van drie prijzen voor de mooiste tekeningen. Fatima, Myrthe en Jinen waren de gelukkigen die een prijs van burgemeester Spies in ontvangst mochten nemen. 

De Blije Wijk 

De Blije wijk bestaat uit bewoners uit de wijk die, samen met alle wijkbewoners van de Edelstenenbuurt, een bijdrage leveren aan het veiliger en schoner maken van de omgeving. Dit doen zij in overleg met professionals. Daarnaast willen zij het saamhorigheidsgevoel in de wijk stimuleren door bijvoorbeeld leuke activiteiten te organiseren.

Met dank aan Bewonersgroep Diamant. Blije Wijk, Tom in de buurt en Woonforte.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:56

Het nieuws van week 19 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van versoepelingen voor diverse sectoren en het einde van de Ramadan tot aan opnieuw gedoe met GO Sharing scooters en een opgerolde hennepkwekerij in de Prinses Marijkestraat. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Cultuur vandaag 15:07

Zwammerdamschepen worden duurzaamheid gerestaureerd

De Zwammerdamschepen, die momenteel duurzaam gerestaureerd en gereconstrueerd worden, zullen over enkele jaren gepresenteerd worden in het Romeins Scheepvaartmuseum van Archeon. Maar hoe restaureer je zo’n vrachtschip nou duurzaam?

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Baksteen

Van de uitvindingen die de Romeinen op hun conto kunnen schrijven, is de baksteen er een. Nadat het Romeinse leger de Lage Landen had verlaten, duurde het tot de twaalfde eeuw voordat er weer baksteen als bouwmateriaal werd gemaakt en gebruikt.

Te zien op televisie vandaag 10:28

Bewonder Alphense Boys vanavond in BNNVARA documentaire

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews.