Woonforte

Burgemeester Spies leest voor aan kinderen uit de Diamantstraat

Op zaterdag 10 april konden kinderen uit de Diamantstraat luisteren naar verhalen van burgemeester Liesbeth Spies tijdens het voorleesuurtje. Ook werd er een tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen uit de buurt. “Het was een geslaagde middag!”

Joke Amelunxen van de Blije Wijk was ontzettend enthousiast over de activiteit die zij deze keer weer hebben opgezet. ‘’De bewonerscommissie van de diamant, de Blije Wijk, Tom in de buurt en Woonforte, organiseren vaker leuke dagen in tijden van corona. Vorig jaar hadden wij bijvoorbeeld een wensslinger, waar iedereen een wens kenbaar kon maken en aan de slinger kon hangen. Nu wilden we specifiek iets voor kinderen doen.’’ 

Burgemeester Spies had het genoegen om deel te nemen aan het voorleesuurtje voor kinderen aan de Diamantstraat. ‘’Toen wij de burgemeester in een spontane actie hadden gevraagd om mee te doen, stond zij hier positief tegenover. We hadden een tekenwedstrijd en een voorleesuur uit het prachtige kinderboek van het Muizenhuis voor de kinderen in petto’’, vertelt Joke. 

Blije gezichten 

In dit uurtje vertier waren er niets anders dan blije gezichten te zien op de snoetjes van de kinderen. In een tijd als deze, waar heel veel uitjes niet mogelijk zijn, is het belangrijk om toch voor voldoende vertier te zorgen, meent Joke. ‘’Het was een mooi, warm, spontaan en gezellig uurtje. De burgemeester was heel makkelijk benaderbaar en de kinderen konden haar van alles vragen. Kinderen vonden dit heel fijn die middag.’’ 

Bij de Blije Wijk vinden ze het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en te blijven, zeker nu. ‘’We proberen altijd wel iets leuk te organiseren samen met de wijkbewoners. We moeten er met z’n allen doorheen. Als je die blije gezichten ziet, dan weet je waar je het voor doet. Het was een feestuur.’’ De middag eindigde met de uitreiking van drie prijzen voor de mooiste tekeningen. Fatima, Myrthe en Jinen waren de gelukkigen die een prijs van burgemeester Spies in ontvangst mochten nemen. 

De Blije Wijk 

De Blije wijk bestaat uit bewoners uit de wijk die, samen met alle wijkbewoners van de Edelstenenbuurt, een bijdrage leveren aan het veiliger en schoner maken van de omgeving. Dit doen zij in overleg met professionals. Daarnaast willen zij het saamhorigheidsgevoel in de wijk stimuleren door bijvoorbeeld leuke activiteiten te organiseren.

Met dank aan Bewonersgroep Diamant. Blije Wijk, Tom in de buurt en Woonforte.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.