Advertorial Sport

Burgemeester Spies reikt Foxy Dansdiploma's uit

De Vos Danscentrum uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen acht weken in samenwerking met Alphen Beweegt danslessen verzorgd voor kinderen tot 6 jaar. Vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen mogen ze samen met een (groot)ouder meedoen aan de danslessen.

Woensdag 4 juli kwam burgemeester Liesbeth Spies hoogstpersoonlijk de Foxy Dansdiploma's uitreiken aan de deelnemers in de dansschool. 

Het Foxy Dansdiploma komt voort uit de Sportimpuls Nijntje Beweegdiploma, dat zich richt op het ontwikkelen van motorische vaardigheden in kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Deze Sportimpuls is aangevraagd door Gymnastiekvereniging Hou Vast, Vodiservice en Fysio van den Berg. Door middel van een beweegdiploma ontwikkelen de kleintjes de motorische vaardigheden die passen bij hun leeftijd.

Spelenderwijs
Het Foxy Dansdiploma is ontstaan als extra mogelijkheid voor kinderen van 0-6 jaar die (nog) geen interesse hebben in gymnastiek. Tijdens de Foxy Dansdiploma lessen bij De Vos Danscentrum staat gezelligheid voorop en leren de kinderen spelenderwijs vaardigheden zoals tellen, bewegen en dansen.

Het programma Foxy 1 is er voor de kinderen van anderhalf tot drie jaar, samen met een ouder of grootouder. Het programma Foxy 2 is voor kinderen van 4 tot 6. Geheel zelfstandig namen zij deel aan deze lessen. De nadruk ligt tijdens deze lessen op het plezier in bewegen op muziek en het spelenderwijs aanleren van algemene dansvaardigheden. Foxy 2 is een prima voorbereiding op alle verschillende dansstijlen die vanaf 6 jaar worden aangeboden bij De Vos Danscentrum.

Het succes van het programma Foxy Dansdiploma blijft niet eenmalig, na de zomervakantie starten ook weer nieuwe groepen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.